Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Για τη ΔΕΥΑΜ – Μια οφειλόμενη απάντηση

Κύριε απερχόμενε Δήμαρχε,
Ως επικεφαλής του Συνδυασμού «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» προβληματίστηκα ιδιαίτερα αν έπρεπε να μπω στην πειρασμό να ασχοληθώ με όσα διαλαμβάνονται στην δική σας απάντηση περί “φαρσοκωμωδίας” των ερωτημάτων που ως αυτοδιοικητική κίνηση υποβάλαμε για τη ΔΕΥΑΜ. Όμως επειδή έχει καταδειχθεί ότι εξακολουθείτε να παριστάνετε τον μαιτρ της επικοινωνιακής “καταιγίδας” που “έπνιξε” τα τελευταία χρόνια το Δήμο μας και είχε τα σχετικά αποτελέσματα (ΤΕΙ, Νοσοκομείο, Ακτοπλοϊκή σύνδεση κ.λπ.) οφείλω να αποκαταστήσω ορισμένα πράγματα:
1.        Κατά πρώτον ψευδολογείτε όταν λέτε ότι ήμουν μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΜ – ως εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου – μέχρι την ανακήρυξη μου ως υποψηφίου Δημάρχου Μεσολογγίου. Είχα παραιτηθεί έξι (6) μήνες πριν την ανακήρυξη των συνδυασμών για ευνόητους λόγους – που άλλοι δεν πράττουν – και κατά δεύτερον συμμετείχα λιγότερο από δύο (2) χρόνια στο ΔΣ και όχι τρία (3) όπως εσείς διατείνεστε. Θα συνιστούσα λοιπόν να μην κάνετε αναφορά στις υπολείψεις και τις συνειδήσεις των αιρετών και των υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΥΑΜ, που εσείς ως Δημοτική Αρχή κουρελιάσατε και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την τοποθέτηση τεσσάρων (4) Προέδρων στη ΔΕΥΑΜ μέσα σε 3,5 χρόνια! Αν αυτό δεν αποδεικνύει απαξίωση του ρόλου της τι άλλο μπορεί να σημαίνει; Εξάλλου μιας και παλιότερα κάνατε αγώνα για τη ΔΕΥΑΜ, φρόνιμο και πρέπον θα ήταν, εσείς ως Δήμαρχος – όπως συμβαίνει στο 80% των ΔΕΥΑ της χώρας – να είσαστε Πρόεδρος της επιχείρησης. Όσο για την έκδοση λογαριασμών από 1-27/5/2014, ομολογείτε σαφέστατα ότι κάνατε πολιτική με το γάντι αναφορικά με την αποστολή τους. Εξάλλου πάρα πολλοί καταναλωτές στο διευρυμένο Δήμο δεν έχουν λάβει ακόμα τους λογαριασμούς. Και είναι απορίας άξιο γιατί κάνατε είκοσι επτά (27) μέρες συνολικά να εκδώσετε λογαριασμούς την στιγμή κατά την οποία στέλνετε με courier ειδοποιήσεις για εντολή διακοπών ύδρευσης!
2.        Να σας υπενθυμίσω ότι το θέμα της ΡΑΕ και της ΔΕΗ για τις χρεώσεις του ρεύματος – που αποτελεί μεγάλο βραχνά για την επιχείρηση – προέκυψε μετά από δική μου πρόταση στο ΔΣ της ΔΕΥΑΜ, η οποία είχε υποβληθεί επανειλημμένα και όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι ελήφθη η σχετική απόφαση (Οκτώβριος – Νοέμβριος 2013). Επομένως οι δάφνες θαρρώ δεν σας ανήκουν παρότι επιδιώκετε συνεχώς κάτι τέτοιο. Δεν πειράζει όμως, καλό είναι να αναγνωρίζουμε και τα θετικά των άλλων καμιά φορά.
3.        Προς τι η σύνδεση του επιχειρήματος του αντλιοστασίου του Αιτωλικού με την ιδιωτικοποίηση; Δηλαδή οι δημότες του Αιτωλικού είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας την στιγμή κατά την οποία εκεί δεν υπήρχε δημοτική επιχείρηση ύδρευσης – αποχέτευσης; Τέλος θεωρητικά μπορεί να συμφωνούμε στο δίπολο ιδιωτικοποίηση – απολύσεις, το ζήτημα είναι ότι στην πράξη πολλές φορές έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα.
Και φυσικά πρόκειται περί φαρσοκωμωδίας όταν την προηγουμένη της κοινής συνέντευξης τύπου καλείτε τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο λέγοντάς του ότι η επιχείρηση κλείνει – παρουσιάζοντας τα σχετικά οικονομικά δεδομένα – και ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτε την στιγμή κατά την οποία είχε κάνει επαφή και συζήτηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΜ κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όπως όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι.
Θα πρότεινα τέλος οι πολιτικές αναφορές να αποφεύγονται διότι και εκ του πονηρού είναι και γιατί οι δημότες έχουν χορτάσει από λόγια και υποσχέσεις.
Σε κάθε περίπτωση εμείς θα είμαστε παρόντες για τη διασφάλιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΥΑΜ και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, στο μέτρο που μας αναλογεί, η επιχείρηση να ορθοποδήσει, ώστε να αποφευχθούν οι επιχειρούμενες προσπάθειες ιδιωτικοποίησής της και οι απολύσεις των εργαζομένων.       
Πάνος Παπαδόπουλος
Επικεφαλής του Συνδυασμού
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου