Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση Πάνου Παπαδόπουλου, Επικεφαλής Συνδυασμού «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»


Να προχωρήσει άμεσα η συγκρότηση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου.
Σοβαρά ερωτηματικά για την εκπροσώπηση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων στην Λιμενική Επιτροπή

Ο Συνδυασμός μας «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» ήταν και είναι από θέση αρχής υπέρ της ίδρυσης και λειτουργίας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για λόγους που έχουν κατά καιρούς αναλυθεί και είναι αυτονόητοι.
Σήμερα 1½ χρόνο μετά την εκπαραθύρωση της Λιμενικής Επιτροπής (4/7/2013) και την παραίτησή μου ως Προέδρου της, είναι σαφές ότι το εν λόγω συλλογικό όργανο έχει μετατραπεί σε πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων αυτών που εκεί τοποθετήθηκαν και όχι μόνο. Δεν επιθυμούμε να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες επί του προκειμένου. Εξάλλου τα γεγονότα είναι αδιάψευστοι μάρτυρες αναφορικά με την διαμορφωθείσα κατάσταση. Προσφάτως δε η εκλογή νέου Προέδρου – μετά και την παραίτηση του κ. Β. Λουκόπουλου – και δη από την Πάτρα, ο οποίος θεωρείται εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων στην Λιμενική Επιτροπή, εξελήφθη ως θετικό γεγονός στο “ακέφαλο” αυτό θεσμικό όργανο. Τα γεγονότα όμως έρχονται να διαψεύσουν τις καλές προθέσεις και πλέον ζητούνται σοβαρές και υπεύθυνες απαντήσεις. Συγκεκριμένα: Στις 27/5/2014 ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ναυτικών Πρακτόρων και Επαγγελματικών Χρηστών Λιμένων, με το υπ’ αριθ. πρωτ. 42 έγγραφό του ορίζει ως εκπρόσωπό του στις πάσης φύσεως επιτροπές καθώς και στην Λιμενική Επιτροπή Αιτωλ/νίας την κα ΛΙΤΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και όχι τον κ. Γ. Τελώνη, ο οποίος μετέπειτα εξελέγη Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Αιτωλ/νίας! Και μάλιστα το εν λόγω έγγραφο – σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις – έχει αποσταλεί και στη Λιμενική Αρχή και στο Λιμενικό Ταμείο και στο Δήμο και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.
Μετά τα παραπάνω προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά και ευθύνες, αλλά και όροι νομιμότητας των όποιων αποφάσεων λαμβάνονται καθώς και της εκλογής Προέδρου της Λιμενικής Επιτροπής και αυτά είναι τα παρακάτω:
1.        Γνώριζε ναι ή όχι ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Διδασκάλου το εν λόγω έγγραφο και αν ναι τι έπραξε;
2.        Γνώριζαν τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής την ανωτέρω εξέλιξη – που κατά πάσα πιθανότητα δεν ήταν ενημερωμένα – και αν ναι γιατί προχώρησαν σε εκλογή Προέδρου που δεν εκπροσωπεί πλέον τον θεσμικό του φορέα;
3.        Γνωρίζει το εποπτεύον Υπουργείο Ναυτιλίας τα γεγονότα και αν ναι γιατί κωφεύει; Τι λέει ο Γ. Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Χριστόπουλος;
4.        Πώς είναι δυνατόν κατ’ επέκταση να υπάρχει προσωρινή διοίκηση στην Μαρίνα Α.Ε., από αμφισβητούμενες πράξεις;
Με βάση τα παραπάνω καλούνται ΑΜΕΣΑ
α) Οι Υπουργοί Εσωτερικών και Ναυτιλίας να προσυπογράψουν το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα – ΦΕΚ για την συγκρότηση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου, που εκκρεμεί από το 2013.
β) Ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Διδασκάλου να πάρει θέση χωρίς περιστροφές και να εφαρμόσει τις σχετικές διατάξεις.
Ζητούνται λοιπόν απαντήσεις και κυρίως πράξεις χωρίς καθυστέρηση. Αναμένουμε με ενδιαφέρον.    

Υ.Γ. Σας αποστέλλουμε συνοδευτικό έγγραφο του Πανελλήνιου Συνδέσμου «ΕΝΩΣΗ» Ναυτικών Πρακτόρων και Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων.

Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Επικεφαλής Συνδυασμού
«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»
Δημ. Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου
Πρώην Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου