Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Έναρξη νέου κύκλου εξωστρέφειας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Συμμετοχή στη Διεθνή Τουριστική έκθεση στο Ρίμινι

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε φέτος για πρώτη  φορά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση TTG 2014 που πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 9 έως το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στο Ρίμινι της Ιταλίας. Η έκθεση αυτή αποτελεί μία από τις σημαντικές Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις που πραγματοποιούνται στην Ιταλία, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την περιοχή μας ειδικότερα.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετείχε με δικό της περίπτερο και τα στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας της ΠΔΕ, που την εκπροσώπησαν, είχαν τη δυνατότητα να διαθέσουν το έντυπο ενημερωτικό υλικό προβολής για την Περιφέρεια.
Σημαντική ήταν και η φιλοξενία στο περίπτερο της Περιφέρειας του Συλλόγου Ξενοδόχων Δυτικής Αχαΐας με την παρουσία της Σωτηρίας Κάτρη.
Στη διάρκεια της έκθεσης, το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επισκέφτηκαν πλήθος επαγγελματιών του τουρισμού, φορέων, καθώς και απλών επισκεπτών, οι οποίοι εξέφρασαν έντονο τουριστικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας.
Από τα θέματα που εξετάστηκαν ενδελεχώς, ήταν η δυνατότητα φιλοξενίας και διοργάνωσης προγραμμάτων σχολικών εκδρομών και οργανωμένων εκδρομών ομάδων επαγγελματιών.
Να σημειωθεί ότι το περίπτερο της Περιφέρειας αποτέλεσε σημείο αναφοράς για όσους Έλληνες που παραβρέθηκαν στην έκθεση ανεξαρτήτως περιοχής. Ήταν η μοναδική συμμετοχή επίσημου φορέα από την Ελλάδα, γεγονός το οποίο απέσπασε θετικά σχόλια, ενώ αίσθηση προκάλεσαν και οι εικαστικές επιλογές που συνδύαζαν το γαλάζιο του Ιονίου με την αφή της φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.
Η Διευθύντρια του Γραφείου του ΕΟΤ στο Μιλάνο Κυριακή Μπουλασίδου, χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην έκθεση αυτή, καθώς είναι έντονο το ενδιαφέρον των Ιταλών για την ευρύτερη περιοχή του Ιονίου, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας,  με έμφαση στην προβολή της Αρχαίας Ολυμπίας και στην δυνατότητα συμμετοχής σε εξειδικευμένες εκθέσεις πολιτισμού.
Σχετικά με τους διαδρόμους διασύνδεσης των δύο χωρών το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο λιμάνι της Πάτρας, το οποίο ως πύλη εισόδου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση τουριστών από την γειτονική χώρα, αλλά και στο αεροδρόμιο του Αράξου για απευθείας ναυλωμένες πτήσεις από τις διάφορες περιοχές της Ιταλίας.
«Αποτιμάται θετικά η συμμετοχή της Περιφέρειάς μας σε αυτές τις εκθέσεις. Πλέον η περιοχή μας ήδη γίνεται σημείο αναφοράς για τους τουρίστες από όλη την Ευρώπη. Η παρουσία μας σε τόσο σημαντικά γεγονότα συμβάλλει στην περαιτέρω αύξηση του τουρισμού» σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος και κατέληξε: «Η συμμετοχή σε αυτή την έκθεση αποτέλεσε τη συνέχεια της συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στο πλαίσιο μιας σειράς συντονισμένων δράσεων για την προβολή της Περιφέρειας στην τουριστική αγορά, κυρίως, του εξωτερικού».
Οι  επόμενες συμμετοχές που έχουν προγραμματιστεί είναι στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Word Travel Market που διεξάγεται στο Λονδίνο 3-6 Νοεμβρίου 2014 και στη PHILOXENIA που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη 19-22  Νοεμβρίου 2014 και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλεί όλους τους τουριστικούς φορείς της περιοχής, που ενδιαφέρονται, να συμμετέχουν στα περίπτερά της.
Όλες αυτές οι δράσεις εντάσσονται στα πλαίσια υλοποίησης του υποέργου 3 «Συμμετοχή σε Διεθνείς και Εθνικές Τουριστικές Εκθέσεις» του προγράμματος «Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», άξονας Προτεραιότητας 7: Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής Δυτικής Ελλάδος, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου