Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Καθυστέρηση στην ανάδειξη μονομελούς οργάνου (Πρύτανη) στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Μαρία Τριανταφύλλου
Βουλευτής Αιτ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ
Γραφείο: Λ. Δεληγιώργη 1 και πλ. Μπότσαρη
Τηλ: 26310-29266
Φαξ: 2631029266
          mtriantaf67@gmail.com

20/10/2014
Δελτίο τύπου
Θέμα: Καθυστέρηση στην  ανάδειξη μονομελούς οργάνου (Πρύτανη)  στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Ερώτηση, σχετικά με την αδικαιολόγητη και εσκεμμένη καθυστέρηση ανάδειξης  πρύτανη στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησαν  οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , Μαρία Τριανταφύλλου , Βαρεμένος Γιώργος , Μαρία Κανελλοπούλου , Βασίλης Χατζηλάμπρου και Τάσος Κουράκης.

               Οι διατάξεις του νόμου 4009/2011, οι οποίες αφορούν την εκλογή των διοικητικών οργάνων, έχουν δημιουργήσει πλείστα προβλήματα , ο νόμος 4009/2011, αποδεικνύεται εξαιρετικά επικίνδυνος στην εφαρμογή του και υπονομεύει το αυτοδιοίκητο του Τ.Ε.Ι.
Μερικά από τα προβλήματα που δημιούργησε ο παραπάνω νομός συμφώνα με την ΕΣΕΕΠ (Ενιαίος Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας) παρατίθενται πιο παρακάτω:
              Αξίζει να σημειωθεί πως Ο ΕΣΕΕΠ (Ενιαίος Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού) του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, σε πρόσφατη  σχετική ανακοίνωσή του, κάνει λόγο και για δυσλειτουργία του Συμβουλίου Ιδρύματος με κύρια ευθύνη του Προέδρου του.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της  ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

Ερώτηση:
Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα:  Καθυστέρηση στην εκλογή Μονομελούς Οργάνου Διοίκησης στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας.

Ενάμιση χρόνο μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» που ως συνέπειά του εφαρμόστηκαν συγχωνεύσεις/καταργήσεις Ιδρυμάτων, Σχολών και Τμημάτων, διαπιστώνονται τεράστια προβλήματα λειτουργίας στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, στους φοιτητές και το επιστημονικό προσωπικό τους.
Η Διοίκηση του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας είχε ανατεθεί προσωρινά μέχρι 30 Νοεμβρίου 2013 στον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ι Πάτρας, σύμφωνα με το Π.Δ. 94/2013 της συγχώνευσης των Τ.Ε.Ι Πατρών και  Τ.Ε.Ι.
Εντός της παραπάνω ημερομηνίας, έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής του Προέδρου (Πρύτανη) του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας. Έκτοτε, το αντίστοιχο εκπαιδευτικό ίδρυμα δεν είχε προχωρήσει καν στην Προκήρυξη για την Εκλογή νέου Πρόεδρου.
Το Συμβούλιο Ιδρύματος (Σ.Ι) του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας εκλέχτηκε με μεγάλη καθυστέρηση (ΦΕΚ 304/30-05-2014) και έκτοτε δεν έχει προβεί σε καμία νόμιμη ενέργεια για την εκλογή του Προέδρου. Με την Αριθμ.Πρωτ.: 25905 στις 06/06/2014, το Συμβούλιο Ιδρύματος (Σ.Ι) του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας, προσκάλεσε σε εκδήλωση ενδιαφέροντος τα μέλη Ε.Π του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας, για την συμμετοχή σε τριμελή επιτροπή διενέργειας εκλογών, για την ανάδειξη του Προέδρου του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας. Έκτοτε πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες απραξίας για την διενέργεια εκλογών και έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 9-10-2014 με την Αριθμ. Πρωτ.:47303, ο Πρόεδρος του Συμβούλιου Ιδρύματος προκηρύσσει εκδήλωση ενδιαφέροντος για υποβολή υποψηφιότητας για την θέση του Πρύτανη (Πρόεδρου)  του Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας με καταλυτική ημερομηνία την 1/12/2014.

Είναι πλέον έκδηλο ότι υπάρχει μια εσκεμμένη και αναίτια καθυστέρηση.

Επειδή, η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδος ξεκινάει από την Διοίκηση του Ιδρύματος
Επειδή, το χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει από την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι αρκετά μεγάλο ,
Επειδή, ο νόμος 4009/2011, αποδεικνύεται εξαιρετικά επικίνδυνος στην εφαρμογή του και υπονομεύει το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι,


Ερωτάται ο κ. Υπουργός
  1. Προτίθεται να αποσύρει τις διατάξεις του νόμου 4009/2011, οι οποίες αφορούν την εκλογή των διοικητικών οργάνων και έχουν δημιουργήσει πλείστα προβλήματα στις διοικήσεις των Α.Ε.Ι. Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα;
  2. Σχεδιάζει να κάνει ουσιαστικές αλλαγές στον ν. 4009/2011 ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον τρόπο διοίκησης ώστε τα όργανα να εκλέγονται με καθολική συμμετοχή;


Η ερωτώντες Βουλευτές
                                                            Τριανταφύλλου Μαρία
                         Βαρεμένος Γιώργος
Κανελλοπούλου Μαρία
     Κουράκης Τάσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου