Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Γιώργος Βαρεμένος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

15 Οκτωβρίου 2014                                           

Επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας είχε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, για το θέμα της αποζημίωσης των κτηνοτρόφων που έχουν πληγεί από τον καταρροϊκό πυρετό κυρίως των αιγοπροβάτων και, περαιτέρω, των βοοειδών.
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχος διαβεβαίωσε ότι ο Οργανισμός είναι απολύτως αναρμόδιος για την αποζημίωση των εκτροφέων και παραγωγών στην περίπτωση αυτή και παρέπεμψε στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και στις κτηνιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειών.
Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρας ενημέρωσε τον βουλευτή ότι πρόταση της Περιφέρειας προς το υπουργείο είναι να θεωρηθεί ως απολεσθέν το 7% του ζωικού κεφαλαίου και με βάση αυτό το ποσοστό να προχωρήσει η αποζημίωση των κτηνοτρόφων. Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα να ενταχθούν οι πληγέντες κτηνοτρόφοι στην Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτου Ανάγκης - ΠΣΕΑ και τα ποσά των αποζημιώσεων να διεκδικηθούν από κοινοτικά κονδύλια.
Από το υπουργείο, πάντως, δεν έχει δοθεί ακόμη απάντηση στα αιτήματα αυτά, γεγονός που, όπως επισήμανε ο Γιώργος Βαρεμένος, είναι απολύτως αναντίστοιχο τόσο με τις διαστάσεις του προβλήματος όσο και με την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι κτηνοτρόφοι, όταν οι συνέπειες της επιδημίας ήρθαν να προστεθούν στην προϊούσα παρακμή του κλάδου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου