Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ #2  [Δευτέρα 04/04/2016]
6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
Για τέταρτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται στο Αγρίνιο το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (http://www.digifest.info) το οποίο αποτελεί πλέον ένα πολύ σημαντικό θεσμό για την εκπαίδευση στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και σε όλη την Ελλάδα.
Παράλληλα το φεστιβάλ γίνεται φέτος σε δεκαεπτά (17) πόλεις στην Ελλάδα την Πέμπτη 7, την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Απριλίου 2016.
Άγιος Νικόλαος, ΑγρίνιοΗράκλειο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, ΚέρκυραΚομοτηνήΛάρισα, Μυτιλήνη, ΠάτραΠύργος Ηλείας, Ρόδος, Τρίκαλα, ΦλώριναΧανιά , Χίος.
Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και προσκαλούμε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και πολίτες να ενημερωθούν και να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.
Στο Αγρίνιο θα πραγματοποιηθεί στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου στις 7 και 8 Απριλίου 2016 και ώρες 08:30-14:00. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ενεργά (εκτός από τους επισκέπτες) περισσότεροι από 520 μαθητές και 80 καθηγητές από 30 σχολεία με 40 έργα. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει πέρα των παρουσιάσεων των μαθητών, έκθεση με τα έργα των μαθητών, μουσικά δρώμενα και ενδιαφέροντα εργαστήρια για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Φέτος το Φεστιβάλ περιλαμβάνει επιπλέον και έκθεση παλαιών υπολογιστών με εισηγήσεις ανά ώρα. Δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων.
Το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και στην Αιτωλοακαρνανία διοργανώνεται από τον Σύμβουλο Πληροφορικής Δρ. Σπυρίδωνα Παπαδάκη σε συνεργασία με την Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας και τη Δ/μση Δ/θμιας Εκπ/σης Αιτ/νία και την τοπική οργανωτική επιτροπή που αποτελείται από εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και υποστηρίζεται από τον Δήμο Αγρινίου.   
Για περισσότερες πληροφορίες (ιστορικό, υλικό) για το φεστιβάλ μπορεί κανείς να επισκευθέι την ιστοσελίδα http://6digifestait.blogspot.gr.
Για την οργανωτική επιτροπή 6ου Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας
Δρ. Σπυρίδων Παπαδάκης
Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αιτωλοακαρνανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου