Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Δελτίο τύπου Γ. Βαρεμένου



Γιώργος Βαρεμένος
Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

             1 Απριλίου 2016                                           

Αποδίδοντας την απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες για την υπόθεση Σταθάκη «στον Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ», η Νέα Δημοκρατία «ακυρώνει τον θεσμικό ρόλο της ίδιας της Επιτροπής», τόνισε ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου. «Και θα μπορούσα να κάνω πολλές κρίσεις και σχόλια», πρόσθεσε, «για το αν αυτό είναι εκσυγχρονιστική νοοτροπία και ευρωπαϊκό άνοιγμα στην πολιτική».
«Ποτέ δεν περίμενα ότι θα εκδοθεί μια τέτοια ανακοίνωση από την αξιωματική αντιπολίτευση», είπε χαρακτηριστικά. «Έχω συνείδηση της οξύτητας της σύγκρουσης -δεν είμαι αφελής, ξέρω τι περιλαμβάνει, δεν είναι μόνο πολιτική σύγκρουση, είναι και σύγκρουση με παράγοντες προβεβλημένους στην Ελλάδα-, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε κάτι έξω από τη σύγκρουση αυτή; Για παράδειγμα, την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες, που είναι ένας θεσμός;…».
Ο Γ. Βαρεμένος υπενθύμισε ότι η Επιτροπή Ελέγχου αποτελείται κατά πλειονότητα όχι από βουλευτές, αλλά από διακεκριμένους δικαστικούς, μία Αρεοπαγίτη, τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες, έναν Σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έναν Εισαγγελέα Πρωτοδικών που επικουρεί το έργο της και τον Υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, ότι η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση δικαστικού λειτουργού, ότι ήταν απολύτως σύμφωνη με την εισήγησή του και ότι είχε μόνο μία αρνητική ψήφο, αυτήν του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.
«Προσπάθησα πάντοτε, πάση θυσία», συνέχισε, «να προασπίσω το κύρος της Επιτροπής, τη θεσμική της οντότητα και, όσο περνάει από το δικό μου χέρι, να την αφήσω έξω από την πολιτική αντιπαράθεση». Και επικαλέστηκε σχετικά την περίπτωση του κ. Μητσοτάκη, όπου «μου απεκρύβη ως Προέδρου της Επιτροπής ότι είχε προβεί σε αγορά μετοχών παρά την σχετική πρόνοια του νόμου» και, παρά ταύτα, «δεν έδωσα τίποτε στον Τύπο, προσπάθησα -γιατί έχω συνείδηση ότι αφορά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης- να το αφήσω έξω από την αντιπαράθεση ώστε να εξετασθεί το θέμα κάτω από συνθήκες νηφαλιότητας, χωρίς την πίεση της δημοσιότητας».
«Το ξέρετε», πρόσθεσε, «ότι στο πρόσφατο παρελθόν, στη δική μου θητεία στην Επιτροπή, είχε ληφθεί απόφαση για παραπομπή προσώπων, μεταξύ των οποίων και ανώτατος συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού –και δεν εννοώ τον κ. Παπασταύρου-, που προφανώς η είδηση της παραπομπής τον συνετάραξε και έσπευσε να φέρει στην Επιτροπή ό,τι έπρεπε να φέρει και στη νέα συνεδρίαση ανεκλήθη η απόφαση της παραπομπής; Και βγαίνει τώρα η Νέα Δημοκρατία -και επιμένω στη Νέα Δημοκρατία γιατί είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πυλώνας του πολιτεύματος- με μια τέτοιου είδους ανακοίνωση;».
«Προσπαθήσαμε να βάλουμε κάποια τάξη στο χάος που λέγεται Πόθεν Έσχες», κατέληξε. «Και αναφέρομαι στον θεσμό, τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται, θα μείνει κάτι; Γιατί σημασία έχει το τι θα μείνει πίσω και αν αυτό θα μπορεί να ανακληθεί ή όχι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου