Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Π. Κατσούλης: Καραπάνος συλληφθείς «με τη γίδα στο σβέρκο»! Μιλά για εξαπάτηση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με το θέμα της Μαρίνας, από τον δήμαρχο.

  
Χρησιμοποιώ μια φράση του λαού μας, μέσω της οποίας «φωτογραφίζεται» εκείνος ή εκείνοι οι οποίοι «πιάνονται στα πράσα την ώρα που νομίζουν πως ξέφυγαν». Στα καθ’ ημάς, αναφέρομαι στον κ. Καραπάνο και τα όσα ανέφερε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της ΜΑΡΙΝΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Α.Ε., την Πέμπτη 31 Απριλίου 2016.
Συγκεκριμένα είπε: «Είμαι ακριβής, 4 μέρες πριν υπεγράφησαν και οι τρεις ισολογισμοί από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα, βρίσκονται στον υπάλληλο κ. Καρατζογιάννη για μια διόρθωση και σε 2 ημέρες, αύριο ή τη Δευτέρα τους παραλαμβάνει η Μαρίνα Α.Ε.». (ηχογραφημένα πρακτικά Δ.Σ.)
Την επομένη, 1 Απριλίου 2016, κατέθεσα αίτηση στη Διεύθυνση Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας, αρμόδια για το εν λόγω ζήτημα, από την οποία αιτήθηκα «αν οι ισολογισμοί των ετών 2011, 2012, 2013, 2014 της εταιρείας ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, έχουν κατατεθεί και πότε προς έγκριση στην υπηρεσία σας». Παρέπεμψε την αίτηση μου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, στο τμήμα Γενικού Μητρώου του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νιας. Μου απάντησαν στις 18 Απριλίου 2016 - ήτοι χθες - και εδώ αρχίζουν «τα ωραία»… τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στο εν λόγω έγγραφο που επισυνάπτω στο τέλος της ανακοίνωσης.
Εν συντομία η απάντηση: «Έχουν υποβληθεί προς την υπηρεσία μας ηλεκτρονικά τα κάτωθι αιτήματα που αφορούν τους ισολογισμούς των ετών 2011, 2012, 2013, 2014: αρ. πρωτ….16/9/2015: Ισολογισμός 2011, ήδη καταχωρημένος από 05/11/2015 κατόπιν έγκρισης της Π.Ε. Αιτωλ/νιας. αρ. πρωτ….16/9/2015: Ισολογισμός 2012. αρ. πρωτ….31/8/2015: Ισολογισμός 2013 .αρ. πρωτ….04/06/2015: Ισολογισμός 2014».
Επομένως, ο τελευταίος ισολογισμός - αυτός του 2014 - κατατέθηκε πριν από περίπου 10 μήνες, 04/06/2015, δίχως την έγκριση του αρμόδιου τμήματος της Περιφέρειας, όπως και οι ισολογισμοί των ετών 2012 και 2013 που είχαν κατατεθεί στις 16/9/2015 και 31/8/2015. Κανένα άλλο αίτημα από τότε έως και χθες δεν υποβλήθηκε, ουδεμία έγκριση υφίσταται, παραμύθια της Χαλιμάς τα όσα ανέφερε ο κ. Καραπάνος στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο κ. Καραπάνος ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ το Δημοτικό Συμβούλιο με συνειδητά ψέματα, προκειμένου να υφαρπάξει τη συναίνεση μας ώστε να συνεχίσει να ασκεί χρέη προέδρου στην Μαρίνα Μεσολογγίου και να έχει ιδία οφέλη από μια παράνομη δραστηριότητα.
Απευθύνομαι στη δημοκρατική ευαισθησία των επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων. Αναδεικνύεται μείζον ΠΟΛΙΤΙΚΟ και ΗΘΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ με ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ, που καθιστά αναγκαίο το συντονισμό των ενεργειών μας ενάντια σε αυτό το θεσμικό και πολιτικό ατόπημα. Ο κ. Καραπάνος παραβιάζει τις δημοκρατικές αρχές λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, υποτιμά τη νοημοσύνη μας, προσβάλει την αξιοπρέπεια και το ρόλο μας ως αιρετών, ενώ με συνειδητά ψέματα μας παραπλανεί. Όπως δε θα αποκαλύψω τις προσεχείς μέρες, δεν πρόκειται για το μοναδικό θέμα στο οποίο πράττει κατ’ αυτό τον ανεπίτρεπτο θεσμικά τρόπο.
Απευθύνομαι ειδικότερα τους συναδέλφους της δημοτικής πλειοψηφίας. Είτε γνώριζαν όποτε και είναι συνένοχοι σε αυτή την εξαπάτηση του Δ.Σ., είτε δεν γνώριζαν - κάτι που εκτιμώ πως είναι το πλέον πιθανό - όποτε εξαπατήθηκαν και οι ίδιοι. Σε αυτή την περίπτωση, είναι ανεκτή για εκείνους αυτή η συμπεριφορά; Είναι ανεκτό να ψεύδεται σε βάρος τους, να τους παραπλανά και εκείνοι να συνεχίζουν να τον στηρίζουν με τη ψήφο τους; «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία» αγαπητοί συνάδελφοι, μέρες που είναι…
Τέλος, αναμένω την τοποθέτηση όλων εκείνων που έσπευσαν αμέσως μετά τη συνεδρίαση, σχεδόν πανηγυρίζοντας, να πουν πως «ο Καραπάνος κέρδισε τις εντυπώσεις». Ειδικά εκείνων που υποτίθεται πως είναι «πολέμιοι του λαϊκισμού» και υποστηρικτές της «αλήθειας και της αντικειμενικότητας»…
Μεσολόγγι 19 Απριλίου 2016
Κατσούλης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου