Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Το τμήμα μαγειρικής τέχνης του ΟΑΕΔ Μεσολογγίου πρόσφερε γεύσεις της θάλασσας στα εγκαίνια της διοργάνωσης «Φαντάσου την πόλη»

Το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Μεσολογγίου, έδωσε πάλι το παρόν σε μία σπουδαία εκδήλωση που προήγαγε, μεταξύ άλλων, τον γαστρονομικό πολιτισμό. Το βράδυ της Δευτέρας, στις 8, συμμετέχοντας στα εγκαίνια της διοργάνωσης «Φαντάσου την πόλη» που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοκράτειο, οι πρωτοετείς και δευτεροετείς μαθητές,  προσφέρανε  γεύσεις της θάλασσας, στο πολυπληθές κοινό. Τα τοπικά προϊόντα είχανε την τιμητική τους και αποτέλεσαν τα βασικά συστατικά των ευφάνταστων συνταγών που βρίσκονταν στον μπουφέ και έγιναν στην κυριολεξία ανάρπαστα. Χέλια στο φούρνο , πατατούλες με τρίμα αυγοτάραχου, ψαρόσουπα, αλίπαστα,  χταπόδι με μέλι , ζυμωτό ψωμί με πατέ ελιάς, ριζότο με άγριο ρύζι και θαλασσινά ήτανε μερικές μόνο από τις νοστιμιές που γεύτηκαν όσοι τίμησαν με την παρουσία τους, την έναρξη των δεκαήμερων εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «Φαντάσου την πόλη» που πραγματοποιείται από 22 Απριλίου έως 1 Μαίου, στο Ξενοκράτειο αλλά και σε διάφορα άλλα σημεία του Μεσολογγίου. Η εξωστρέφεια που επιδεικνύει η  ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Μεσολογγίου, φέρνοντας πιο κοντά τους κατοίκους της πόλης με τις γεύσεις που την αντιπροσωπεύουν, συνάδει απόλυτα με την φιλοσοφία των «Ερωδιών» της εθελοντικής πρωτοβουλίας (erodioi.wordpress.com)  οι οποίοι με το «Φαντάσου την πόλη», προκάλεσαν μία δημιουργική συμμετοχή, αρχιτεκτόνων, φωτογράφων, μαθητών, απόμαχων της ζωής και τελικά ανθρώπων με όραμα και όνειρα για ένα καλύτερο Μεσολόγγι. Όσοι περάσετε από το Ξενοκράτειο θα εκπλαγείτε από τις μακέτες – προτάσεις των αρχιτεκτονικών μελετών που με καλαίσθητο τρόπο και ελάχιστο κόστος εμπλουτίζουν με σεβασμό και μινιμαλισμό την εικόνα της λιμνοθάλασσας. Θα δείτε το παλιό νοσοκομείο να γίνεται καινούργιο μέσα από την εκπληκτική δουλειά του Μεσολογγίτη φωτογράφου Νίκου Σιάμου.  Θα καταλάβετε πως  ιδέες  και διάθεση υπάρχουν. Κινητοποίηση χρειάζεται για να γίνουν πραγματικότητα. Ελπίζουμε η δημοτική αρχή που στήριξε από την αρχή την όλη προσπάθεια να κάνει πράξη μερικές από τις προτάσεις που θα δώσουν νέα πνοή στο όμορφο Μεσολόγγι.
Χορηγοί
Ως ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Μεσολογγίου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εξής επαγγελματίες για την αμέριστη συμπαράσταση τους:  Καραχάλιος Σπύρος και Σαλέπης Γεώργιος (Ρύζι “Μεσολογγίου Γεύσεις” ), Αφοί Τσίπρα (ελιές - Κτήμα Τσίπρα), Κότσαρης Στέλιος (αυγοτάραχο), Γιάννης Κουρκουμέλης (Ιχθυοκαλλιέργειες ΣΑΩ), Σωτηρίου Δημήτρης (Οινοποιείο) Κωνσταντίνος Κατσαρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου