Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Παρά την προπαγανδιζόμενη αναβάθμιση του ΕΣΥ, στο Νομό αυτό που καθημερινά βιώνουν οι ασθενείς και εμείς ως εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία είναι μια συνεχής υποβάθμιση.
Το τελευταίο επεισόδιο δείχνει πλέον ότι δεν υπάρχει όριο στο μέχρι που αφήνουν να φτάσουν τα πράγματα οι Διοικήσεις των νοσοκομείων και το Υπουργείο, αφού πλέον το Γ.Ν. Μεσολογγίου μένει χωρίς μικροβιολογική κάλυψη στις εφημερίες για αρκετές ήμερες του μηνά.
 Μετά την έλλειψη αναισθησιολογικής κάλυψης για αρκετές μέρες του μήνα, την έλλειψη αντιδραστηρίων και υλικών, την έλλειψη φιλμ για την εκτύπωση των ακτινογραφιών προστέθηκε η εφημέρευση του Γ.Ν. Μεσολογγίου χωρίς στοιχειώδεις εργαστηριακές εξετάσεις λόγω αδυναμίας των δυο εφημερευόντων ιατρών να καλύψουν ολόκληρο το μήνα, αφού υπάρχει λήξη της σύμβασης επικουρικού από το Δεκέμβρη χωρίς να αντικατασταθεί και γνωστή συνταξιοδότηση άλλης ιατρού, για την οποία επίσης δεν έχει ληφθεί μέριμνα αντικατάστασης.
    Η μη κάλυψη με εργαστηριακά της εφημερίας του Γ.Ν. Μεσολογγίου σημαίνει:
  • Α) επικίνδυνη εφημερία για όλες τις ειδικότητες αφού υποβιβάζεται σε Κέντρο Υγείας.
  • Β) ταλαιπωρία για ασθενείς, φόρτο για ΕΚΑΒ, αφού επί υποψίας σοβαρής νόσου χρειάζεται διακομιδή, ενώ θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί στο Γ.Ν. Μεσολογγίου.
  • Γ) επιπλέον φόρτο για το Γ.Ν. Αγρινίου, αφού ασθενείς και εξετάσεις φορτώνονται πλέον σε αυτό.
Είναι σαφές ότι εφημερία χωρίς εργαστηριακή υποστήριξη δεν δύναται να υπάρξει. Καλούμε τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και το Υπουργείο Υγείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το άμεσο ξεπάγωμα των διορισμών που εκκρεμούν και ως τότε την κάλυψη με την επείγουσα προκήρυξη δυο επικουρικών θέσεων (Μικροβιολόγων).
Ημίμετρα μετακινήσεων ως λύση επιβεβαιώνουν απλώς την πρόθεση υποβάθμισης σε Κ.Υ. του Γ.Ν. Μεσολογγίου ,στο βαθμό που δεν προχωράνε οι διορισμοί.
             Ενημερώνουμε ότι συνάδελφοι που βρέθηκαν στη δύσκολη κατάσταση να εφημερεύουν χωρίς εργαστηριακή κάλυψη έχουν ήδη ενημερώσει τον Εισαγγελέα.
Ενημερώνουμε επίσης ότι σε γενική συνέλευση θα αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες, για την διασφάλισης ασφαλούς εφημέρευσης.

                                                                                                

                                                                                                       Το ΔΣ της Ε.Ι.Ν.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου