Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Συντονισμένες δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για την τουριστική προβολή της περιοχήςΜε κυρίαρχο στόχο την τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας σε συνδυασμό με την ανάδειξη του περιφερειακού τουριστικού προϊόντος με τις τοπικές ιδιαιτερότητες των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαίας και Ηλείας, παρουσιάστηκαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου 2013, σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Πόρτο Ρίο, οι δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για τον τουρισμό.
Στόχος, όπως τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, είναι η Περιφέρειά μας να αποτελέσει έναν διακεκριμένο προορισμό και μια ξεχωριστή εμπειρία για τον επισκέπτη.
Μία δήλωση την οποία και υπερθεμάτισε ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος που παρευρέθη στην εκδήλωση τονίζοντας πως υπάρχει ανάγκη συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού – Τουρισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
Παράλληλα αναγνώρισε και ενίσχυσε το αίτημα του Περιφερειάρχη για την άμεση επανεκκίνηση των μεγάλων έργων της περιοχής, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο Αχαιός πρόεδρος του HATTA Γιώργος Τελώνης, τόνισαν πως θα πρέπει να εστιάσουμε και στις πολιτικές θρησκευτικού τουρισμού, κάτι που ήδη προωθεί και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με αφορμή το επόμενο έτος που είναι αφιερωμένο στον Απόστολο Ανδρέα.
«Πρέπει εκμεταλλευόμενοι όλα τα πλεονεκτήματά μας να αναδείξουμε και να προωθήσουμε την Περιφέρειά μας ως τουριστικό προορισμό, βασιζόμενοι στην ποιότητα και τη διαφοροποίηση» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Εμείς, για πρώτη φορά, και χωρίς καμιά χρηματοδότηση από το Υπουργείο αλλά με αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, προχωρήσαμε σε σχεδιασμό με βάθος τριετίας της Τουριστικής προβολής της Περιφέρειάς μας, με πολλαπλά μέσα».
Κατά την εισήγησή του για την παρουσίαση των πολιτικών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για τον τουριστικό τομέα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γεώργιος Αγγελόπουλος υπογράμμισε πως «στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι η ανάδειξη και η ανταγωνιστική τοποθέτηση της περιοχής μας ως τουριστικός προορισμός, μέσα από την απόκτηση τουριστικής ταυτότητας και την σύνδεση του τουρισμού με  τους υπόλοιπους παραγωγικούς κλάδους της περιοχής μας». Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια όπως: ηλεκτρονικές υποδομές και μέσα προώθησης του Τουρισμού, έντυπο και ηλεκτρονικό ενημερωτικό και προωθητικό υλικό, συμμετοχή σε διεθνείς και εθνικές τουριστικές εκθέσεις, η πλατφόρμα παροχής τουριστικής και πολιτιστικής πληροφορίας σε έξυπνες φορητές συσκευές iwesterngr, ενώ τόνισε ότι για κάθε δράση θα υπάρχει μέτρηση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.

Παρουσιάστηκε η νέα ταυτότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (Λογότυπο και σλόγκαν), καθώς και οι δράσεις: «Δημιουργία Παρατηρητηρίου Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας στον Τουριστικό Τομέα», «Πράσινος Ξενοδόχος», το «Πρωινό της Δυτικής Ελλάδας». Τέλος παρουσιάστηκε το πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ενίσχυση ΜΜΕ από το ΠΕΠ με έμφαση τον Τουρισμό» από την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
Η εκδήλωση έκλεισε με μία ευχάριστη έκπληξη, όπου παρουσιάστηκε χαρακτηριστικό τοπικό πρωινό με παραδοσιακά προϊόντα και συνταγές της Δυτικής Ελλάδος που είχε ετοιμάσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με τον σεφ του ξενοδοχείου Πόρτο Ρίο και τους σπουδαστές και τον σεφ του ΙΕΚ Ακμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου