Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ 45 – (30200) – ΤΗΛ. 26310-22281 – (FAX 26310-25251)
Αναγνωρίστηκε με την υπ’ αριθ. 346/1955 απόφαση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου

                                                                                                               Μεσολόγγι 03/12/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2/12/2014 στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου σύσκεψη φορέων – συλλόγων με θέμα την κατάσταση των δομών Υγείας στον Νομό.
Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι: το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και δεν έχει να κάνει με πρόσωπα (Υπουργό, Υφυπουργό, Διοικητές).
Η πολιτική που ακολουθείται είναι πολιτική Υποχρηματοδότησης –Ιδιωτικοποιήσεων με εντολές της Ε.Ε. και της Τρόικας, ενώ αυτοί που καλούνται να την εφαρμόσουν το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο.
Παράλληλα συνεχίζεται τόσο η συνειδητή απαξίωση του Υπουργείου αναφορικά με τις καταγγελίες που γίνονται για τον τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομείου όσο και η λήψη αποφάσεων από την Διοίκηση του Νοσοκομείου που οδηγούν στην ολοένα και αυξανόμενη είσοδο ιδιωτών (π.χ. ιατροί με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών) στο χώρο της Δημόσιας Υγείας. Γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι είμαστε μπροστά στην εφαρμογή σχεδίου διάλυσης του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας.
Μέρος αυτού του σχεδίου είναι και η ποινικοποίηση κάθε μορφής αντίστασης απέναντί τους με χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα την κλήση σε απολογία καθηγητών και μαθητών διότι συμμετείχαν στην τελευταία ανοιχτή κινητοποίηση για την Υγεία στο προαύλιο του Νοσοκομείου (κλήση που έγινε κατόπιν αναφοράς του Αν. Διοικητή κου Κυριακόπουλου στην Εισαγγελία).
Κατόπιν συζήτησης αποφασίστηκαν:
-        Να καταγγελθεί η στάση της Κυβέρνησης απέναντι στα Νοσοκομεία και τις υπόλοιπες δομές υγείας στο Νομό μας.
-        Να τονιστεί ότι όσο και να προσπαθούν να φοβίσουν, μέσω της ποινικοποίησης, τον αγώνα της κοινωνίας για την Υγεία στη περιοχή μας ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ.
-        Να πραγματοποιηθεί     κάλεσμα σε όλους τους φορείς – συλλόγους –σωματεία του Νομού για κοινή σύσκεψη στο Εργ. Κέντρο Μεσολογγίου στις 10 Δεκεμβρίου προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες ενέργειές μας.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου