Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Οι τοποθετήσεις της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 23/9/2015


Να εξοφληθούν τώρα όσοι εργάσθηκαν στους παιδικούς σταθμούς μέσω της ΚΟΙΝ.ΣΕΠ «ΔΡΑΣΗ»!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 23/9/2015 η παράταξή μας «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» κατέθεσε ερώτηση για την πληρωμή των 18 εργαζομένων μέσω της ΚΟΙΝ.ΣΕΠ «ΔΡΑΣΗ» στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας. Στην ερώτηση αναφέρονταν μεταξύ άλλων ότι η εν λόγω «επιχείρηση» έχει χρηματοδοτηθεί μέχρι σήμερα από πόρους ΕΣΠΑ με 92.648,28 ευρώ και έχει ακόμη λαμβάνειν 95.035,72 ευρώ. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις την ίδια ημέρα (23/9) με σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο (ΑΔΑ: 697ΥΟΚΨΝ-2ΜΩ) η «επιχείρηση» ουσιαστικά εξοφλείται με νέο Χ.Ε. (αριθ. 250) ύψους 86.454,57 ευρώ. Δηλαδή έχει λάβει μέχρι σήμερα 185.928,57 ευρώ με υπόλοιπο 2.071,42 ευρώ.
Μετά από αυτή την εξέλιξη και με δεδομένο ότι οι 18 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 3-4 μήνες και το πρόγραμμα έχει λήξει στις 31/7/2015 καλούμε ΑΜΕΣΑ τον Δήμο και την «επιχείρηση» να προχωρήσει στην εξόφληση των υποχρεώσεών τους προς τους εργαζόμενους. ΑΜΕΣΑ και χωρίς χρονοτριβή!
Επισημαίνουμε τέλος ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει τελειώσει, τουλάχιστον σε θεσμικό και πολιτικό επίπεδο. Και ένα τελευταίο ερώτημα που ζητεί απάντηση: Με βάση τα πραγματικά δεδομένα το κόστος μισθοδοσίας των 18 εργαζομένων ξεπέρασε κατά τι τις 100.000 – 110.000 ευρώ ναι ή όχι; Μέχρι τις 185.000 ευρώ μπορείτε να μας πείτε τι επιπλέον κάνατε και η «επιχείρηση» προσπορίσθηκε αυτό το τεράστιο κέρδος, τη στιγμή που οι παιδικοί σταθμοί έχουν τόσες ανάγκες; Για δώστε μας μια πειστική απάντηση και τα ξαναλέμε… 

Η τοποθέτησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ΔΕΥΑΜ

Η παράταξή μας «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» συνοπτικά έκανε την παρακάτω τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 23/9 για την κατάσταση στη ΔΕΥΑΜ. Ξεκινάμε από τρεις (3) παραδοχές:
Α. Η ΔΕΥΑΜ είναι ΕΝΙΑΙΑ και ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ και στην ποιότητα παροχής καθαρού νερού και υπηρεσιών και ως προς τις υποχρεώσεις όλων. Αντιλήψεις εκατέρωθεν περί μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεων απέναντι στην επιχείρηση δεν έχουν έδαφος υποστήριξης.
Β. Η ΔΕΥΑΜ είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ – ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ του Δήμου με προσανατολισμό στην υψηλή παροχή υπηρεσιών στους Δημότες. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, δεν είναι εμπορεύσιμο ούτε πωλείται η επιχείρηση.
Γ. Η ΔΕΥΑΜ οφείλει να είναι πεδίο ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Δημοτικής αρχής, εργαζομένων και κοινωνίας. Αντιλήψεις ότι οι εργαζόμενοι φταίνε για όλα και αντίθετους μας βρίσκουν και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τα δικαιώματά τους πρέπει να γίνονται σεβαστά.

ΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
α) Ρύθμιση σε πολιτικό επίπεδο οφειλών σε ΔΕΗ – κούρεμα οφειλών μακροπρόθεσμα από πολιτεία.
β) Ένταξη στα ληξιπρόθεσμα του ΥΠΕΣ οφειλών της ΔΕΗ και έργων της ΔΕΥΑΜ.
γ) Ένταξη στο βιομηχανικό τιμολόγιο των ΔΕΥΑ.
δ) Ενεργοποίηση θεσμικών εκπροσώπων στην παραπάνω κατεύθυνση (ΚΕΔΕ – ΕΔΕΥΑ).
ΜΕΤΡΑ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
α) Αναστολή με υπουργική απόφαση της απειλής διακοπών στα αντλιοστάσια, όπως συμβαίνει με όλες τις επιχειρήσεις.
β) Ενεργοποίηση απαιτήσεων – οφειλών προς ΔΕΥΑΜ σε μεγάλους οφειλέτες (Αλυκές, Δήμος, Νοσοκομείο, επιχειρήσεις κ.λπ.).
γ) Έργα μείωσης του λειτουργικού κόστους (αντικατάσταση δικτύου, ύδρευση Αιτωλικού) με άμεσο καθορισμό προτεραιοτήτων ένταξης έργων στο νέο ΣΕΣ (2014-2020).
δ) Συγκρότηση εξωτερικών συνεργείων για εντοπισμό παράνομων παροχών και εφαρμογή του κανονισμού ύδρευσης.
ε) Στελέχωση με εξειδικευμένο τεχνικό, επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό.
στ) Ειδικό τιμολόγιο για Αιτωλικό με στόχο στην βελτίωση της εισπραξιμότητας.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου