Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Λάβαμε και δημοσιεύουμε

Ω! Καραπάνε! Χαλεπόν το βάρος του Δημάρχου !
Με αφορμή και όχι μόνο, τις ερωτήσεις του Δημοτικού Συμβούλου Σπύρου Βασιλείου, είναι καιρός να κάνουμε μια αποτίμηση της περιόδου Καραπάνου. Συμπληρώνουμε περίπου ένα χρόνο στον αστερισμό του Καραπάνου και οι «θηρευτικοί κύνες» είναι αναστατωμένοι…. Ενεργοποιούνται με ελαχίστη οσμή…, πόσο μάλλον όταν το πράγμα «βρωμάει»… Λοιπόν, έχουμε και λέμε.
1.Υπόθεση Μαρίνα Μεσολογγίου: Αντί να νοιαστεί για το έργο και από τη στιγμή που γνώριζε ότι ο Ολλανδός πιάστηκε «με τη γίδα στο σβέρκο», έσπευσε ο Καραπάνος να γίνει πρόεδρος στη παράνομη εμπορική δραστηριότητα για ένα χλιάρκο το μήνα (ο Λεωνίδας   πληρώνεται σε ρούβλια, 700/μήνα). Που να ξέρετε τι έλεγε για τη παράνομη εμπορική δραστηριότητα και πως προέκυψε το χλιάρκο!! (υπάρχουν τα σχετικά έγγραφα-ντοκουμέντα).
 Αντί να προωθήσει δια του Λιμενικού Ταμείου το έργο υπέρ της περιοχής, προτίμησε τα εν τη παλάμη….
Ο Ολλανδός πιάστηκε με εικονικά τιμολόγια ύψους 215.000 ευρώ,  το πρόστιμο είναι περί τις 900.000 ευρώ με αυξητική τάση και αφορά το Καπαράνο και τον Ολλανδό. Οι ευθύνες είναι προσωπικές, σύμφωνα με το Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, ο οποίος προβλέπει τη καταβολή του προστίμου από τους διοικούντες, αν η εταιρεία αδυνατεί.
Από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, αφότου εξασφάλισε την προεδρεία και την εύνοια του Ολλανδού. Απορία!!! Γιατί όλοι πάνε με τον Ολλανδό; Μήπως επειδή δε μπορεί να μιλήσει στα καφενεία του Μεσολογγίου;
Όλοι γύρω από τον Ολλανδό!!! Πρόσφατα ανασυγκροτήθηκε και η παλαιοπαρέα στο κρατικό Λιμενικό Ταμείο και το σιρόπι έδεσε…. ελέω Κουρουμπλή, όπως λέγεται. Αν είναι έτσι, αυτός ο άνθρωπος προτείνει σαν…στραβός.
Το κράτος πρέπει επιτέλους να επιδείξει ελαχίστη σοβαρότητα και να βάλει κόκκινη κορδέλα σε αυτό το μαγαζί. Διευκρινίζουμε, άλλο εργοτάξιο και έργο και άλλο πράγμα η παράνομος εμπορική δραστηριότητα, που το ίδιο το κράτος τη χαρακτηρίζει ως τέτοια και το Λιμεναρχείο προέβει σε απαγόρευση πάσης φύσεως εργασίες. Και για να γίνουμε ποιο σαφείς: άλλο π…. και άλλο βούρτσα!!
Όλα τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής μένουν πίσω. Λίαν συντόμως θα δημοσιεύσουμε όλα τα ονόματα της παρέας που ευθύνεται για το πισωγύρισμα του Μεσολογγίου και τις αμοιβές τους. Έτσι για την ιστορία!
2. Στις Τεχνικές υπηρεσίες και στη Πολεοδομία παραγκωνίζει στελέχη υπέρ των δικών του (όσοι σπεύδουν προθύμως, να προσέχουν ιδιαίτερα). Δίνει την εντύπωση γενικώς ότι προσπαθεί να ρεφάρει εναγωνίως με το Δημαρχιλίκι. Άλλωστε σε ποια αγορά τέτοια εποχή θα έβρισκε μισθούρα και παραστάσεις αβέρτα…Απορία!!! Πως ο Καραπάνος ψήφισε τον ισολογισμό όταν γνωρίζει τα περί προστίμου; Ποιος ογκόλιθος της Νομικής τον συμβουλεύει και με ποια αμοιβή;
3. Με τα 150 χιλιάρικα…. Τα ορφανά και αδιάθετα !! Τι γίνεται?? Αυτά της Γουριάς εννοούμε!
Σε τακτά χρονικά διαστήματα θα δημοσιεύουμε αποσπάσματα από το σπουδαίο έργο του Γάλλου φιλοσόφου του προπροπροπερασμένου αιώνος Nicola Banieri υπό το τίτλο «Ο κρύος ιδρώτας του μιζαδόρου».

Υ.Γ τελικά είχε δίκιο Ο Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου