Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Δελτίο τύπου ΛΑ.Ε


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύμβολο των αγώνων για ελευθερία και δημοκρατία  θα είναι ο Παύλος Φύσσας.
Ο αγώνας για τη λευτεριά και τη δημοκρατία να μην πάψει ποτέ. Αν πάψει για μια στιγμή η λευτεριά κι η δημοκρατία τραυματίζονται ή χάνονται.
Πριν δύο χρόνια τέτοια μέρα, 18 Σεπτέμβρη 2013, δολοφονήθηκε ο αντιφασίστας ράπερ Παύλος Φύσσας, στο Κερατσίνι,  από μέλος της φαστιστοναζιστικής  χρυσής αυγής, σε μια ακραία έξαρση φασιστικής δράσης.
Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια πολιτική δολοφονία, για μια ιδεολογική δολοφονία!
Πρόκειται σίγουρα για απειλητική υπενθύμιση, πως το τέρας επέστρεψε για να μείνει για καιρό. Ο φασισμός, αυτή η μούμια  των σκοτεινών περιόδων της ιστορίας,  που αναπνέει και ζει σε περιοχές χωρίς ελευθερία, χωρίς δημοκρατία, χωρίς τα πανανθρώπινα ιδανικά, χωρίς την ανθρώπινη ζωή ως υπέρτατη αξία.
Χθες  ο αρχηγός  της χρυσής αυγής, ξεπερνώντας κάθε όριο θράσους και προκλητικότητας, απέναντι στο δημοκρατικό και ανθρώπινο αίσθημα, δήλωσε πως αυτός και η ναζιστική του οργάνωση αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. 
Προσπαθούν έτσι να νομιμοποιήσουν την φασιστική εγκληματική τους δράση, σαν συνηθισμένο καθημερινό πολιτικό γεγονός και έτσι να συσπειρώσουν ως εκλογικό σώμα τα διάφορα εγκληματικά  και αντιδραστικά κατακάθια.
Ο σύγχρονος  φασισμός καλλιεργείται και φουντώνει μέσα σε ένα άρρωστο πολιτικό σύστημα, που αδυνατεί να αναπαραχθεί δημοκρατικά. Αυτό το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα στη χώρα μας έχει αφήσει τη δημοκρατία έκθετη και ανυπεράσπιστη, στο έλεος της φασιστοναζιστικής δράσης της χ. α.
Όμως το αμείωτο δημοκρατικό φρόνημα και οι αντιφασιστικοί-δημοκρατικοί αγώνες του λαού και της νεολαίας μας είναι  ο δρόμος και η εγγύηση για την εξαφάνιση του φασισμού και τη διαρκή ελευθερία.
 Σύμβολο των αγώνων για ελευθερία και δημοκρατία  θα είναι ο Παύλος Φύσσας.

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου