Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ; Του Τ.Φραγκαναστάση

Η απάντηση είναι προφανής. Το πολίτευμα που έχουμε σήμερα δεν είναι Δημοκρατία. Κι αυτό γιατί έχει παραβιαστεί η βασικότερη αρχή της Ελληνικής Δημοκρατίας, που διασφάλιζε την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος.  Την αρχή εκείνη, η οποία απαγόρευε στον πολιτικό να είναι και βουλευτής. Στην Ελληνική Δημοκρατία οι πολιτικοί διαγωνίζονταν μεταξύ τους για την θέση του Στρατηγού-Πρωθυπουργού ενώ οι βουλευτές προέκυπταν από κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των πολιτών.  Αυτό δεν συμβαίνει στη σημερινή Δημοκρατία Αγγλικού τύπου (γνωστή ως  Democracy) και από αυτήν τη διαφορά ξεκινάνε τα προβλήματα.
ΑΠΑΤΗ Ο ΑΓΓΛΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ «ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ» ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Οι σύγχρονες έννοιες της πολιτικής "αντιπροσώπευσης" και του "αντιπροσώπου" του λαού (περίπου αυτονόητες και εκτός αμφισβητήσεως για το σημερινό άνθρωπο) ήταν, για την Ελληνική Δημοκρατία, εντελώς αδιανόητες και απαράδεκτες. Διότι πίστευαν ότι, από τη στιγμή που κάποιος αναθέτει, αμετάκλητα και για ορισμένο χρονικό διάστημα, την εξουσία σε οποιουσδήποτε άλλους, έχει ήδη αλλοτριωθεί πολιτικά. Στην Ελληνική Δημοκρατία οι βουλευτές επιλέγονται με κλήρωση. Η κλήρωση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο, την πεμπτουσία της δημοκρατίας. Χωρίς κλήρωση, δημοκρατία δεν νοείται.
Ο  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ  ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟΝ  ΛΑΟ
Ο πολιτικός δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει τον λαό. Από τη φύση του. Ο πολιτικός αντιπροσωπεύει τον εαυτό του και τους έχοντες κοινές απόψεις με αυτόν και άρα το κόμμα του. Άρα, εκ των δεδομένων δεν μπορεί να είναι βουλευτής.

ΟΙ  ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ  ΕΙΝΑΙ  ΥΠΗΚΟΟΙ  Ή  ΟΠΑΔΟΙ  ΚΑΙ  ΟΧΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ  ΜΕ  ΔΡΑΣΗ
 Στην ιστορία της πολιτικής διακρίνουμε δυο βασικά ρεύματα: την πολιτική που ασκούν οι πολίτες και την πολιτική που ασκούν οι ηγέτες. Δηλαδή, από τη μια μεριά έχουμε την άμεση δημοκρατία, όπως τη γνωρίσαμε στην κλασική Αθήνα και από την άλλη πλευρά, έχουμε τον ηγεμόνα, που μπορεί να είναι μονάρχης  ή πολιτικό κόμμα εξουσίας, συμπεριλαμβανομένων και των σοσιαλιστικών ή κομμουνιστικών οργανώσεων και κινημάτων, ανεξαρτήτως μεγέθους. Η πολιτική παράδοση των Νεοελλήνων είναι να ακολουθούν έναν ηγεμόνα. Είτε πρόσωπο είτε κόμμα. Είναι υπήκοοι ή οπαδοί και όχι πολίτες με δράση. Είναι θλιβερή η διαπίστωση πως ο κόσμος παραμένει αδρανής και παθητικός, αφήνοντας τη ζωή του να καταστρέφεται και να βλέπει να αφανίζεται το μέλλον των παιδιών του, επειδή έμαθε να ακολουθεί και όχι να οδηγεί και να παίρνει πρωτοβουλίες.

Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΗΡΞΕ ΜΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αναφέρω  μόνο μία περίπτωση της Ελληνικής Δημοκρατίας πού πιστέψτε με αξίζει να τη διαβάσετε.
Στην περίπτωση του πολίτη πού ήθελε να γίνει βουλευτής, ό νόμος έλεγε το εξής : 
1) Να είναι Έλλην πολίτης.
2) Να κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία.
3) Να ΜΗΝ είναι κίναιδος [ Δηλαδή θηλυπρεπής ομοφυλόφιλος. Η λέξη κίναιδος προέρχεται από τις λέξεις
κινώ= προκαλώ + αιδώς= ντροπή .
Οι Αθηναίοι  τους κίναιδους δεν τους επέτρεπαν να αγορεύουν στο δήμο (ου δύνανται αγορεύειν) και στα στάδια ( στους γυμνικούς αγώνες ), τους απαγορευόταν η είσοδος επί ποινή θανάτου. Κι όταν τους γύρευε καμμιά φορά η αστυ-νομία (υπήρχε και έτσι λεγόταν και τότε), ρωτούσε «πού στη;» δηλαδή πού πάει και στέκεται; ]
4) Να καταγραφεί ΟΛΗ ή περιουσία του καθώς και ή οικογενειακή του περιουσία.  
 Τηρούνται όλα αυτά; Εάν ναι τότε ό εν λόγω κύριος, μπορεί να γίνει βουλευτής.
ΤΩΡΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ
 Πρότεινε κάποιος βουλευτής  νόμο ο οποίος αποδείχθηκε οικονομικά ζημιογόνος για την Αθήνα; Τότε άμεσα πρέπει να κατασχεθεί από την καταγεγραμμένη περιουσία του, όλο το ποσόν κατά το όποιο ζημιώθηκε οικονομικά ή Αθήνα. Δεν φθάνει ή περιουσία του; Τότε θα  κατασχεθεί ΟΛΗ ή περιουσία του  και το υπόλοιπο πού αδυνατεί να καλύψει θα το εξοφλήσει ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ.
    Αν τώρα ή ζημιά πού προκάλεσε ό νόμος πού πρότεινε και πέρασε ό κύριος αυτός, ζημίωσε ΗΘΙΚΑ την Αθήνα,  η ποινή είναι: ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΤΗΣΑΤΩ (Αυθημερόν να εκτελεστεί)!!!
    Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ό αιώνας εκείνος ήταν ό χρυσός της Δημοκρατίας; Εάν διαβάσετε τούς υπόλοιπους νόμους για όλες τις περιπτώσεις, θα πάθετε σοκ.  Οι νόμοι αυτοί μπορεί να ήταν σκληροί, όμως ήταν δίκαιοι και λειτουργούσαν υπέρ του καλού τού λαού και του Κράτους. Την ασυδοσία της άσχημης δημοκρατίας (όπως σήμερα ας πούμε) χαλιναγωγούσαν οι δίκαιοι νόμοι της Χρυσής Δημοκρατίας.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
Έχει διαβρωθεί τόσο πολύ η Δημοκρατία από τους άθλιους "αντιπροσώπους" της, που έχει φτάσει στο σημείο ο κόσμος να "νοσταλγεί" φασιστικά καθεστώτα. Φτάσαμε στο σημείο να αναζητά ο άνθρωπος ακόμα και την προβλέψιμη αδικία των φασιστών από το απρόβλεπτο χάος της ατιμωρησίας των δημαγωγών. Φτάσαμε στο σημείο να λειτουργεί η Δημοκρατία σαν "προαγωγός" των ναζιστών, των βασιλικών, των σταλινικών και των πάσης φύσεως φασιστών .
ΤΑΣΟΣ  ΦΡΑΓΚΑΝΑΣΤΑΣΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου