Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

"ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ" του Χρήστου Ντίνου

                  Αξιότιμη  κ.Κουρη
Εμείς τα τέσσερα υπερήλικα γεροντάκια του Μεσολογγίου που χρόνια απολαμβάνουμε την δωρεάν σας προσφορά αποστέλνοντας κάθε εβδομάδα το ΠΑΡΟΝ και μάλιστα Εξπρές .        Επιθυμούμε ακόμα μια φορά να σας ευχαριστήσουμε εγκάρδια.
Τόσα χρόνια το ΠΑΡΟΝ μας έδινε την ποιο έγκυρη και αμερόληπτη ενημερωση και μάλιστα πριν οι άλλες συστημικες εφημερίδες αποσιωπούσαν τα  ουσιώδη. Και στηλιτεύοντας χωρίς να χαρίζετε σε κανέναν με κάθε κόστος, αυτό μας γέμιζε ενθουσιασμό και ελπίδα. Πάντα φιλολαϊκό  υπέρ τους αδύνατους όπως εμάς του συνταξιούχους των 360 μέχρι 485 ευρώ περιμένοντας την νεκρανάσταση.
Είχατε κάνει μεγάλο αγώνα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του σε Κυβέρνηση δίνοντας μας ελπίδα γενικώς στον Ελληνικό Λαό που τον είχαν εξαθλιώσει οι προηγούμενοι 5 χρόνια με ότι αυτό συνεπάγετε που είναι γνωστά .Και εμείς από την άλλη μεριά παρόλα την ηλικία μας από 82 μέχρι 87 ετών όσο μας το επέτρεπε η βιολογική μας κατάσταση   δεν καθίσαμε με σταυρωμένα χέρια.
Για την βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ την ελπίδα μας  την σωτηρία της Χώρας την αξιοπρέπεια του Λαού της. Ο γράφον με 360 ευρώ σύνταξη με δικά μου έξοδα έτρεχα και στις τρεις αναμετρήσεις του Ιουνίου του 2012 και τον Ιανουάριο του 2015 στο Χωριό της Συζύγου μου στο Αμπελάκι ΒΑΛΤΟΥ για να πληροφορήσω και παρακινήσω να ψηφήσουν ΣΥΡΙΖΑ τους συγγενείς της η οποία προέρχεται από 8 μελη οικογένεια και το κατάφερα πλέον από 40 ψήφους αλλά και στο Μεσολόγγι που επηρέαζα πάρα πολλούς φίλους και γνωστούς..
Με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που μας γέμισε χαρά και ελπίδα μας έφυγε η θλίψη, η μελαγχολία και το  άγχος , πριν ακόμα αρχίσει να υλοποιεί τις υποσχέσεις της Θεσσαλονίκης και το πρόγραμμα του. Φυσικά δεν περιμέναμε κάτι άλλο γεμίζοντας μας χαρά και ενθουσιασμό με τις ομιλίες του Αλέξη στη Βουλη, που χρόνια είχαμε να τις ακούσουμε από χείλη Πρωθυπουργού για την αξιοπρέπεια της Χώρας και του Λαού της.
Καταργώντας τα μνημόνια και τα κατασταλτικά και αβάστακτα μέτρα που οι εντολοδόχοι της κλίκας της Ευρώπης πιστά εφάρμοζαν Σαμαράς και Βενιζέλος.. Το ΠΑΡΟΝ από την άλλη μας εμψύχωνε ότι οι καλές ημέρες δεν θα  αργήσουν να έρθουν,  καθώς και οι Αξιόλογοι και έμπυροι αρθογράφοι του ΠΑΡΟΝ όπως ο κ. Νικολάου κ.Δειζελος, Λεονταριδης λιγο συγκρατημένος που τελικά βγήκε αληθινός, ο κ. Γκιβαλος και άλλοι.
5 και πλέον μήνες πέρασαν σε διαπραγματεύσεις χαρές και ευαγγέλια με φιλοφρονήσεις στον Τσιπρα , με μια ομάδα απροετοίμαστη όπως απεδέχθη καθώς και ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός που  ποτέ  δεν μάθαμε πόσοι ήταν οι σύμβουλοι και τι κόστισαν . Για να τα βγάλουν πέρα με μια μαφιόζικη ,συμμορία της διορισμένης τοκογλυφικής Γερμανίας που υποτάσσονται  στο κεφάλαιο.
Η Ελληνική επιτροπή ήταν τόσο ανίδεοι για τέτοιες διαπραγματεύσεις  που δεν μπόρεσαν να καταλάβουν 5 μήνες τι παιγνίδι τους έπαιζαν και σαν κατάλαβαν το  το είχαν χάσει. Αλλά και ποτέ δεν είπαν στο Λαό κάτι  τον κρατούσαν στο σκοτάδι δεν θέλω να πιστεύω πως ο Τσιπρας είχε διπλή συνομιλία με τους αετονύχηδες ,διότι όπως εξελίχθησαν τα πράγματα δεν είναι και απίθανο.
Μέχρι το δημοψήφισμα που μας ανακοινώσε η πίεση ήταν αφόρητη και δεν μπορούσε ο ίδιος να πάρει την απόφαση. Και ότι έπρεπε να απάντηση ο Λαος  απάντησε λοιπόν ο λαος με το ΟΧΙ σε ότι μας ζήτησε με  62% περίπου μια  Λαϊκή δύναμη που με τίποτε δεν ανατρέπετε. Ξαφνιάστηκε από την απάντηση γιατί όπως απεδείχθη άλλο είχε στο μυελό του και άλλο είχαν συνεννοηθεί με τους τοκογλύφους όπως αποδεικνύετε από διάφορα μέσα.
 Και πηγαίνοντας να τους δώσει την απάντηση γύρισε ΚΙΟΤΗΣ σαν σχολιαρόπαιδο αυτός που θα έσκιζε τα μνημόνια και την μείωση του χρέους με τους πυλώνες του ΣΥΡΙΖΑ μας ήρθε με μια υπογραφή ενός 3ου μνημονίου με το παιδικό επιχείρημα δεν το ήθελε αλλά  διάλεξε το καλύτερο   για το καλό της ΠΑΤΡΙΔΑΣ και όχι του κόμματος. Τα ιδία έλεγαν οι  νενεκοι της Πολιτικής  στους Κολοκοτρωνιδες,Νικηταραδες,Παπαφλεσηδε, Καραισκακηδες, Ανδρουτσους  κ.λπ. να μην τα βάλουν με την ισχυρή Οθωμανική Αυτοκρατορίας γιατί θα καταστρέψουν την αδύναμη ΕΛΛΑΔΑ με μια επανάσταση που θα απελευθέρωνε την ΠΑΤΡΙΔΑ. Εκείνοι όμως που αγαπούσαν την ΠΑΤΡΙΔΑ είχαν ψυχή και Καρδιά δεν κατέβασαν τα παντελόνια  στην ισχυρή τότε συμμαχία των αφεντικών του Μετερνιχ όπως σημερα της Μερκελ και του Σοιμπελ. Το ίδιο έκαναν και οι προγονοί μου εδώ στο Μεσολόγγι προτίμησαν την ΔΟΞΑ και αξιοπρέπεια με το ολοκαύτωμα και όχι την ταπείνωση. Έτσι λοιπόν είμαστε σημερα ελεύθεροι όπως και Σεις ως εφημερίδα χάρη στο ψυχικό σθένος των Ελλήνων επαναστατών και όχι των συμβιβασμένων του μνημονίου που οδηγούν την ΕΛΛΑΔΑ ως μπανανια σε μια υποτέλεια. Ετσι δεν είναι  Αγαπητε κύριε Νικολάου !!!!!.
Ενός μνημονίου που δεν θα παρορούσε να αποδεχτεί  και ο Μεγαλύτερος ΠΡΟΔΟΤΗΣ ενός Λαού που τον τίμησε στο Αξίωμα να το κυβερνήσει, απεδείχθη μωρός και λίγος  ανίκανος. Αυτος λοιπόν που έχει το θράσος να ξαναζηταει την ψήφο του Λαού που πρόδωσε με τις συνεχείς ασαφιές  στους λόγ ους του .Οπως π.χ. στα ανώγεια της Κρήτης (κάναμε την επιλογή να μην πέσουμε στην παγίδα που  μας  είχαν στήσει .ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΟΡΘΙΟΙ. Κάναμε έναν συμβιβασμό δεν συμβιβαστήκαμε , αλλά δεν είμαστε εμείς οι συμβιβασμένοι. Και μας φοβήθηκαν για όλα όσα είμαστε ικανοί.) Βγαίνει συμπέρασμα;.
Αυτά είναι λοιπόν Αξιότιμη κ. Κουρη αξιοθρήνητα όχι από έναν δαρμένο μαθητή αλλά από έναν επίδοξο πρωθυπουργό προς τον προδομένο λαό που του λέει ακόμα( να κρίνει και να συγκρίνει την καθαρότητα  την εντιμότητα  και ηειλικρινεια.)
Το χειρότερο κ.Κουρη είναι ότι το ΠΑΡΟΝ υιοθετεί και υποστηρίζει την τακτική του τέως μωρού και λίγου κ Τσίπα μετεβλήθη το Λαϊκό ΠΑΡΟΝ σε υπεράσπιση ενός μνημονίου που Εσείς γνωρίζετε πολύ καλύτερα από μας τους θνητούς τι μας περιμένει από τον Οκτωβρη και μετά,  συμφωνείτε απόλυτα.
 .Εκτός αυτού με την διαφοροποιήσει της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και οποιον έχει διαφοροποιηθεί από το απάνθρωπο μνημόνιο η ομάδα πια του Μαξίμου στοχοποιοί  και κατηγορεί  συκοφαντικά  όπως την κ. Κωνσταντοπούλου η οποία προσπάθησε να ξαναφέρει την Δημοκρατία στο κοινοβούλιο και να σταματήσει να είναι η Βουλη , που το ΠΑΡΟΝ πολύ καλά και κατά καιρούς τα έγραφε το πλυντήριο των σκανδαλών 40 και πλέον χρόνια. Δυστυχώς το ΠΑΡΟΝ ακόλουθη κατά γράμμα την τακτική του Μαξιμοτσιπρα , Πατήρ και υιου Παππά και Φλαμπουραρη.
Για τους λόγους αυτούς Αξιότιμη κ. Κουρη εμείς οι 4 υπερήλικοι συνταξιούχοι μετά από ώριμη σκέψη και απόφαση  που λαμβάναμε την προσφορά σας χρόνια τώρα δεν θα μπορέσουμε να συνταυτισθούμε  με την  αντιδημοκρατική σας συμπεριφορά και αφού Σας ευχαριστήσουμε ακόμα μια φορά παρακαλούμε να διακόψετε την αποστολή του ΠΑΡΟΝ . Εκ μέρους των φίλων και  συναδέλφων μου.        Με τιμή 
                                     Χρήστος Ντίνος
Υ.Γ Εμείς δεν θα μπορέσουμε να πάμε κρουαζιέρα με τις Θαλαμηγούς των  λαμογιών  που κατηγορούσε ο Τσιπρας είναι γλυκιά και πρέπει να έχεις συνείδηση για να αποφύγεις την διαπλοκή
Αν υπάρχει ευθιξία το δημοσιεύετε στην στήλη οι  αναγνωστες γραφουν..    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου