Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Δελτίο τύπου Εμπορ/κου Συλλόγου ΙΠ Μεσολογγίου


ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

 

………………………..…ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1912…………………………..
Γραφεία: ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ 5                                                                    τηλ. 26310-25564
               (2ος όροφος)                                                         
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Τ.Κ.: 302 00                                               
Αρ. Πρωτ.: 4357
                                                                                  
            ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ  29/09/2015
                                                                       
                                                       
                                                                       
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΧΡ. ΣΤΑΡΑΚΑ


Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά πραγματοποίησαν τα μέλη της Διοίκησης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου, την περασμένη Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, στην οποία παρευρίσκοντο και ο κ. Αναστάσιος Αλεξόπουλος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Αιτ/νίας και ο κ. Δημήτρης Παπαχαραλάμπους, Προϊστάμενος Τμήματος ΚΤΕΟ Μεσολογγίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος τα τέσσερα θέματα που είχε στην ατζέντα του ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος και που συνοπτικά αφορούσαν το ΚΤΕΟ Μεσολογγίου, το κτήριο της οικογένειας Χρυσόγελου, τη δημιουργία Βιοτεχνικού και Επιχειρηματικού Πάρκου και την  τουριστική ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου, κ. Βασίλης Σπυρόπουλος, έλαβε πρώτος τον λόγο, θίγοντας το ζήτημα της επαναλειτουργίας του ΚΤΕΟ Μεσολογγίου. Όπως τόνισε η ανάγκη επαναλειτουργίας του είναι επιτακτική, αφού ο Σύλλογος έχει δεχτεί πλειάδα διαμαρτυριών και πιέσεων από συναδέλφους, που ταλαιπωρούνται προκειμένου να εξυπηρετηθούν, μετακινούμενοι στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ του Αγρινίου. Ιδιαίτερα οξυμένο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοχοι φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, οι οποίοι αναγκάζονται να απευθυνθούν στα ΚΤΕΟ της Πάτρας. Η κ. Σταρακά αναγνωρίζοντας την σημασία επαναλειτουργίας του, δεσμεύτηκε στο Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου, πως αυτό θα συμβεί το αργότερο έως το τέλος Οκτωβρίου και πως θα υπάρξει η απαραίτητη μέριμνα ώστε να στελεχωθεί άμεσα με το κατάλληλο προσωπικό.

Το δεύτερο θέμα, που έθιξε η Διοίκηση του Συλλόγου αφορούσε το τριώροφο νεοκλασικό κτήριο της οικογένειας Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι, που έχει υποβληθεί τα τελευταία χρόνια σε έργα αναπαλαίωσης και η ακριβής χρήση του οποίου δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Αίτημα του Συλλόγου είναι η άμεση ολοκλήρωση του κτηρίου, που αναμφισβήτητα αποτελεί αρχιτεκτονικό κόσμημα για την πόλη μας, και εν συνεχεία η αξιοποίησή του προς όφελος της περιοχής.

Η Αντιπεριφερειάρχης αποσαφήνισε τα αίτια καθυστέρησης της παράδοσης του κτηρίου στην Περιφέρεια, γνωστοποιώντας στα μέλη της Διοίκησης, πως ο εργολάβος, που ανέλαβε την επισκευή του, έχει κηρυχθεί έκπτωτος. Παρ’ όλα αυτά, πρόκειται να κινηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπολειπόμενες εργασίες του κτηρίου να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό και να δοθεί προς χρήση.

Έπειτα, τα μέλη του Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου απεύθυναν ερώτημα στην κ. Σταρακά σχετικά με  την πορεία υλοποίησης του Βιοτεχνικού & Επιχειρηματικού  Πάρκου, στην περιοχή Μεσόκαμπος. Επισήμαναν, μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου έργου, προκειμένου να στηριχθεί η μεταποιητική δραστηριότητα του Νομού μας. Η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πως η Περιφέρεια θα φροντίσει ώστε το Βιοτεχνικό Πάρκο να συμπεριληφθεί σε πρώτη φάση στο χωροταξικό σχεδιασμό κι έπειτα να διενεργηθούν όλες οι απαραίτητες μελέτες και ενέργειες ούτως ώστε να δρομολογηθεί η υλοποίηση του έργου, εντάσσοντάς το στο ΣΕΣ 2014-2020.

Το τέταρτο και τελευταίο θέμα που έθιξε η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου αφορούσε την τουριστική ανάδειξη της πόλης μας, καθώς και την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων. Στο πλαίσιο αυτό ενημέρωσε την Αντιπεριφερειάρχη σχετικά με την πρωτοβουλία του Συλλόγου να προχωρήσει στην δημιουργία δύο γραφείων για τον σκοπό αυτόν, το Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης και το Γραφείο Προβολής και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου αρχικά επισήμανε πως ο τουρισμός δύναται να αποτελέσει ζωογόνο δύναμη για την ανάπτυξη του νομού, με πρώτα και σημαντικά βήματα τη δημιουργία ενός οργανωμένου τουριστικού οδηγού για την Αιτωλοακαρνανία, καθώς και τη συμμετοχή σε εκθέσεις τουριστικού ενδιαφέροντος. Όσον αφορά την προώθηση των τοπικών προϊόντων, η Διοίκηση τόνισε πως αυτή θα πρέπει να κινηθεί σε πιο επαγγελματικό επίπεδο, με την συμμετοχή της πόλης μας σε εκθέσεις προβολής τοπικών προϊόντων, αλλά και με παρεμβάσεις οι οποίες θα αναδεικνύουν και θα πιστοποιούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προϊόντων μας (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης - Π.Ο.Π.).

Και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν στην διατήρηση μιας ουσιαστικής συνεργασίας, τόσο μεταξύ τους όσο και με τον δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, προς την κατεύθυνση της τουριστικής ανάπτυξης και της ανάδειξης των τοπικών προϊόντων. Σε πρώτη φάση η συνεργασία αυτή θα ευοδωθεί με την κοινή υλοποίηση, σχετικών με τον τουρισμό δράσεων και ημερίδων, εν όψει δε και του ανοίγματος του ΣΕΣ 2014-2020 θα συνεχίσουν την κοινή τους πορεία με προγράμματα και ενέργειες, που θα ωθήσουν τον τουρισμό τόσο σε επίπεδο δήμου όσο και σε επίπεδο Νομού.

Επιπλέον, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένεται να πραγματοποιηθούν συναντήσεις μεταξύ του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου και αρμόδιων αντιπεριφερειαρχών, όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, κ. Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Παναγιώτης Πλατανιάς, ούτως ώστε να εξεταστούν ενδελεχώς τα θέματα της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής των τοπικών προϊόντων.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου