Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Πιστοποίηση της γνώσης χρήσης γεωργικών φαρμάκων και συνταγογράφησης

\
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

Πιστοποίηση της γνώσης χρήσης γεωργικών φαρμάκων και συνταγογράφησης

Η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνει ότι σχετικά με την πιστοποίηση της γνώσης χρήσης γεωργικών φαρμάκων, το τέλος συμμετοχής στις εξετάσεις χορήγησης του σχετικού πιστοποιητικού παραμένει 25 ευρώ έως τις 26 Νοεμβρίου 2015, σύμφωνα με την 7716/89356/13-8-2015 ΚΥΑ, ενώ το ίδιο τέλος από τις 27 Νοεμβρίου 2015 διαμορφώνεται στα 50 ευρώ.
Υπογραμμίζεται δε ότι μετά την 26η Νοεμβρίου 2015, η λιανική πώληση γεωργικών φαρμάκων για επαγγελματική χρήση γίνεται εφόσον εξασφαλισθεί ότι η χρήση τους γίνεται από πρόσωπο ή υπό την επίβλεψη προσώπου, στο οποίο έχει χορηγηθεί πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης των θεμάτων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων.
Τα διαθέσιμα Κέντρα Εξετάσεων και οι Φορείς Παροχής Κατάρτισης μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου ΥΠΑΠΕΝ και στο σύνδεσμο http://www.minagric.gr/images/stories/docs/agrotis/Georgika_Farmaka/elenxoi/20150818EgkekrimenoiForeis.xls
Επίσης, στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΠΕΝ και στο σύνδεσμο http://ppp-usercert.minagric.gr/ είναι διαθέσιμη δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή για τον αυτοέλεγχο των γνώσεων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων.
Τέλος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου και στο σύνδεσμο http://e-services.minagric.gr/ βρίσκεται η πλατφόρμα Ψηφιακών Υπηρεσιών και είναι διαθέσιμη για χρήση από κάθε ενδιαφερόμενο συνταγογράφο για προαιρετική πιλοτική εφαρμογή, ενώ παρατείνεται η ολοκλήρωση της έως τις 26 Οκτωβρίου 2015. Μετά από τις 26 Νοεμβρίου 2015 καθίσταται υποχρεωτική η έκδοση συνταγής χρήσης γεωργικού φαρμάκου.
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΠΕΝ http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/crop-production/fytoprostasiamenu/525-elenxoifitoprostateytikon/ethniko-sxe-drashs/1590-sxedio-drashs-gevrgikon-farmakon και στις Υπηρεσίες Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου