Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Ανοικτή επιστολή του Χρήστου Κωστακόπουλου

Αγρίνιο, 28/8/2015
Ανοικτή επιστολή
προς τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας
του Χρήστου Κωστακόπουλου,
Γραμματέα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αιτωλ/νίας - μέλους Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ
Φίλοι αγρότες,
Σήμερα που όλοι πλέον έχουμε καταλάβει ότι το πείραμα του «πρώτη φορά Αριστερά» απέτυχε παταγωδώς σε όλους τους τομείς και πολύ περισσότερο σε ότι έχει να κάνει με τον αγροτικό χώρο, πρέπει να αναλογιστούμε:
- Τι σημαίνει Παραγωγική Ανασυγκρότηση και ποιος υπηρέτησε την έννοια αυτή, στηρίζοντας ουσιαστικά την εθνική παραγωγή και το εισόδημα των αγροτών; Η κυβέρνηση Τσίπρα, που έφερε το πιο σκληρό μνημόνιο, η εφαρμογή του οποίου θα εξοντώσει τον παραγωγό ή το ΠΑΣΟΚ, που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε στο πλευρό σας; Ακόμη και τη δύσκολη πενταετία των μνημονίων, γνωρίζετε καλά ότι ο αγροτικός τομέας έμεινε ουσιαστικά ανέγγιχτος. Τώρα, ο κ. Τσίπρας βιάστηκε να οδηγήσει σε εκλογές, πριν σας έρθει ο λογαριασμός των αποφάσεών του.
- Ποιος ενδιαφέρθηκε πραγματικά για εσάς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος; Η κυβέρνηση Τσίπρα, που σας αντιμετωπίζει σαν επιχειρηματίες, βάζοντας απίστευτους φόρους, ακόμη και στις επιδοτήσεις ή το ΠΑΣΟΚ που διαχρονικά αγωνίστηκε μαζί σας; Η προοδευτική, τάχα, κυβέρνηση της Αριστεράς που αφαίρεσε 200 εκατομμύρια € από τα διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να καλύψει χρηματοδοτικές ανάγκες του κράτους κι ακόμη δεν έχει καταβάλει τα οφειλόμενα απ’ τις ενισχύσεις ή το ΠΑΣΟΚ που πάντα ήταν συνεπές στις υποχρεώσεις του κράτους απέναντί σας;
Και έρχονται τώρα να υποσχεθούν ξανά «παράλληλα προγράμματα» και άλλα τινά, θεωρώντας ότι θα μπορέσουν με τεχνάσματα να υφαρπάξουν ξανά την ψήφο σας. Αποδείξτε τους ότι και μνήμη έχετε και κρίση.
Εμείς, απαντάμε με το έργο μας στην αγροκτηνοτροφική Αιτωλοακαρνανία όλα τα προηγούμενα χρόνια και με ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρέμβασης για την επόμενη περίοδο.
Έχουμε εξασφαλίσει συνολικά 20 δις ευρώ για τους αγρότες με τη νέα ΚΑΠ, 3 δις ευρώ ετησίως. Είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα για την αγροτική ανάπτυξη που είχαμε ποτέ ως χώρα.
- Δεσμευόμαστε για αύξηση της συμμετοχής του πρωτογενούς τομέα στο ΑΕΠ της χώρας, από 3-4% που είναι σήμερα, στο 6-8% με αιχμή τον αγροδιατροφικό τομέα.
- Εγγυόμαστε την αύξηση της απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα πάνω από 10% με ευκαιρίες για την είσοδο νέων αγροτών, επιχειρηματιών και επιστημόνων.
- Εργαζόμαστε για τη μετάβαση από μια παραγωγή προϊόντων χαμηλού κόστους σε μια παραγωγή υψηλής ποιότητας και πιστοποιημένων ελληνικών προϊόντων.
- Προωθούμε τη δημιουργία Εστιών Συντονισμού για τα ποιοτικά εθνικά προϊόντα (φέτα, ελιές, ψάρια, νωπά και μεταποιημένα φρούτα, βαμβάκι, κ.ά.), με στόχο την αύξηση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στα 20 δις ευρώ.
- Ενισχύουμε την προστασία και την ασφάλεια εισοδήματος από τις ζημιές, με προστασία της παραγωγής από τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.
- Δίνουμε την αξία που πρέπει στην εκπαίδευση των αγροτών και στην έρευνα. Η Αιτωλοακαρνανία δικαιούται μεγαλύτερης προσοχής στους εν λόγω τομείς και δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να αποκτήσουμε τις δομές εκείνες που είναι πλέον αναγκαίες, αν θέλουμε να μιλάμε για παραγωγή τις επόμενες δεκαετίες.
- Αξιοποιούμε κάθε παράλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο, από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους, για να βελτιώσουμε τις υποδομές, ιδίως στην άρδευση, στον αγροτικό εξηλεκτρισμό και στην οδοποιία.
Σας καλούμε, λοιπόν, αφού σκεφτείτε τι το ΠΑΣΟΚ έκανε για σας όλα αυτά τα χρόνια και τι οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, να στηρίξετε με την ψήφο σας τη δουλειά και το επάγγελμά σας. Να στηρίξετε αυτούς που σας στηρίζουν και όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για την παραγωγή και το δικαίωμα να παραμείνουμε ζωντανοί στα χωριά και στις πόλεις μας, αναπνέοντας τον αέρα της πραγματικής Δημοκρατικής Παράταξης και όχι θαμμένοι σε χωματερές υποσχέσεων πολιτικών δυνάμεων που αποδείχθηκαν τουλάχιστον ανεπαρκείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου