Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; του Τάσου Φραγκαναστάση

ΑΛΛΟ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΚΑΙ  ΑΛΛΟ   DEMOCRACY
Δεν έχει καμία σχέση η Ελληνική Δημοκρατία με την Δημοκρατία Δυτικού τύπου γνωστή ως Democracy. Οι Βρετανοί μονάρχες του Μεσαίωνα  «κατασκεύασαν» μια δική τους βαρβαρική ηλιθιότητα και την ονόμασαν «Δημοκρατία». Αυτό ήταν το θαύμα της δημιουργίας της Democracy. Δεν σεβάστηκαν τον τρόπο στελέχωσης της Βουλής που διασφάλιζε την παρουσία του λαού στην εξουσία. Παραβίασαν τη βασικότερη αρχή της Ελληνικής Δημοκρατίας, που διασφάλιζε την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος. Την αρχή εκείνη, η οποία απαγόρευε στον πολιτικό να είναι και βουλευτής. Στην Ελληνική Δημοκρατία οι πολιτικοί διαγωνίζονταν μεταξύ τους για την θέση του Στρατηγού-Πρωθυπουργού ενώ οι βουλευτές προέκυπταν από κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των πολιτών.
ΟΛΟ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ DEMOCRACY ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Αν οι αρχαίοι Έλληνες, δηλαδή, εφεύραν τη Δημοκρατία, οι Αγγλοσάξονες εφεύραν τα κόμματα, τα οποία ακυρώνουν τη Δημοκρατία .Τα κόμματα ήταν εξ αρχής η βασική προϋπόθεση, για να «χαρίσουν» οι φασίστες στους λαούς την Democracy. Τα κόμματα, στην ουσία, είναι το αναπόφευκτα ορατό μέρος τού παρακράτους. Αυτά χρησιμοποιούν  τα "αφεντικά" των λαών, για να υποτάξουν τους λαούς.  Αυτή ήταν η "πατέντα" που "μεταφυτεύτηκε" σε όλα τα κράτη του κόσμου, που παριστάνουν τις "Δημοκρατίες". Με κρατικές επιχορηγήσεις δίνουν στα ιδιόκτητά τους κόμματα προβολή, που τα μετατρέπει σε μονοπώλια και τους παραδίδουν - ανάλογα με τα ποσοστά τους - τις ανάγκες του κρατικού μηχανισμού στη στελέχωσή του, για να έχουν να μοιράζουν στα κομματόσκυλα βολέματα.

ΑΠΑΤΗ Ο ΑΓΓΛΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ «ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ» ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Οι σύγχρονες έννοιες της πολιτικής "αντιπροσώπευσης" και του "αντιπροσώπου" του λαού (περίπου αυτονόητες και εκτός αμφισβητήσεως για το σημερινό άνθρωπο) ήταν, για την Ελληνική Δημοκρατία, εντελώς αδιανόητες και απαράδεκτες. Διότι πίστευαν ότι, από τη στιγμή που κάποιος αναθέτει, αμετάκλητα και για ορισμένο χρονικό διάστημα, την εξουσία σε οποιουσδήποτε άλλους, έχει ήδη αλλοτριωθεί πολιτικά. Στην Ελληνική Δημοκρατία οι βουλευτές επιλέγονται με κλήρωση. Η κλήρωση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο, την πεμπτουσία της δημοκρατίας. Χωρίς κλήρωση, δημοκρατία δεν νοείται. Οι εκλογές, όπως τις γνωρίζουμε εμείς, είναι, για την αρχαία ελληνική αντίληψη από τον Ηρόδοτο ως τον Αριστοτέλη, θεσμός αριστοκρατικός.
TO ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ DEMOCRACY ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ
Κομματάρχες, που να είναι ταυτόχρονα Πρωθυπουργοί, «αφεντικά» των Προέδρων της Βουλής, «εκλέκτορες» των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων δεν πρέπει να ξαναϋπάρξουν. Φασίστες, που να ζητάνε την ψήφο «εμπιστοσύνης» και να ελέγχονται από τους βουλευτές υπαλλήλους τους δεν πρέπει να ξαναϋπάρξουν. Φασίστες, που ξεκινούν ως αρχηγοί κομμάτων και στη συνέχεια γίνονται ιδιοκτήτες του κράτους και τύραννοι της κοινωνίας δεν πρέπει να ξαναϋπάρξουν.
ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ
Την πραγματική Ελληνική Δημοκρατία πρέπει να ζητήσουμε. Δεν χρειάζονται οι ψευτοπόλεμοι των δρόμων , δεν χρειάζονται οι ψευτοεπαναστάσεις των δρόμων με στόχο φρέσκο αέρα, δεν χρειάζεται ο κόσμος να φωνάζει «να καεί να καεί το……… η βουλή» και να σπρώχνεται με τα ΜΑΤ .  Χρειάζεται να φωνάζει να επανδρωθεί η Βουλή με κληρωτούς βουλευτές. Δεν χρειάζεται καν ένταση. Δεν απαιτούνται αίμα και φασαρίες. ΓΝΩΣΗ χρειάζεται και τίποτε άλλο.
ΤΑΣΟΣ  ΦΡΑΓΚΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου