Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Γιορτή Καλοκαιριού 2012 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κων/νου


ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη συμμετοχή γονέων και παιδιών, το απόγευμα της Δευτέρας 11 Ιουνίου η σχολική γιορτή λήξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κων/νου για την περίοδο 2011-2012. Η γιορτή είχε τίτλο «Γιορτή Καλοκαιριού 2012» και ήταν αφιερωμένη στις Αλησμόνητες Πατρίδες και ιδιαίτερα στην καταστροφή της Σμύρνης με την επέτειο συμπλήρωσης 90 χρόνων από τις μαρτυρικές εκείνες ημέρες της σκληρής δοκιμασίας για τον Ελληνισμό. Όπως τόνισε ο Διευθυντής του Σχολείου κος. Παντελής Καντάνης «...οι μνήμες και οι αλήθειες πρέπει να περνάει από γενιά σε γενιά...» έτσι κάθε χρόνο η γιορτή θα είναι αφιερωμένη σε μία από τις Αλησμόνητες Πατρίδες (π.χ. Πόντος, Αν. Θράκη κλπ).
Την ευθύνη διοργάνωσης είχε η Διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου με την αμέριστη συμπαράσταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κων/νου που εμπλούτισε την γιορτή.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε
·         Χαιρετισμό από το Διευθυντή του Σχολείου
·         Αποχαιρετιστήριο μήνυμα από τους μαθητές της Έκτης Δημοτικού προς τους μικρότερους συμμαθητές και δασκάλους τους αλλά και προς τους γονείς τους διαβεβαίωση συνέχισης της προσπάθειάς τους στο νέο ταξίδι τους προς το Γυμνάσιο
·         Χαιρετισμό και απονομή αναμνηστικών ενθυμίων από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων
·         Τραγούδια από την σχολική χορωδία από τη Μικρά Ασία
·         Μικρά δρώμενα με ταυτόχρονη προβολή εικόνων και φίλμς της εποχής με τις ζωή και τις συνήθειες των ανθρώπων της Σμύρνης
·         Χορούς της Μικράς Ασίας από το εφηβικό τμήμα του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλ/νιας και τέλος
·         Ατελείωτο χορό από DJ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο το Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων σε συνεργασία με τους γονείς εξασφάλισε ένα πλούσιο μπουφέ με χυμούς, αναψυκτικά εδέσματα και κεράσματα για μικρούς και μεγάλους. Η διάρκεια και το περιεχόμενο της γιορτής ευχαρίστησε μικρούς και μεγάλους και όλοι ζήτησαν την πραγματοποίηση αντίστοιχων  εορτών και εκδηλώσεων κάθε χρόνο.

«ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου