Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Συμμετοχή του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε Διεθνή Φόρουμ.


Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στα πλαίσια των ενεργειών του για την σύναψη διεθνών συνεργασιών ανάπτυξης της περιοχής μας, συμμετείχε την προηγούμενη εβδομάδα σε δυο φόρουμ. Συγκεκριμένα:

Την Τρίτη 29 Μαΐου στη Καβάλα, έλαβε μέρος στο διήμερο Φόρουμ που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό δίκτυο ανάπτυξης με θέμα «Το νέο πρόσωπο του τουρισμού – Η άλλη Ελλάδα». Η πρόεδρος του Γραφείου Επιχειρηματικής Δράσης κα Κ. Κρασά, σε συνάντηση που είχε με τον εντεταλμένο Υφυπουργό της Γερμανικής Κυβέρνησης κ. Hans-Joachim Fuchtel και τον Γενικό Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Wolfgang Hoelscher-Obermaier, τους ανέλυσε τις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής μας και τους απέδωσε επιστολή του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, με την οποία τους προσκαλεί στη περιοχή για την οργάνωση ημερίδας για την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού.

Την Πέμπτη 31 Ιούνιου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Επιχειρηματικό Φόρουμ «Βιετνάμ - Ελλάδα», το οποίο οργάνωσε η Πρεσβεία του Βιετνάμ και στο οποίο συμμετείχαν επιχειρήσεις και οργανισμοί του Βιετνάμ οι οποίοι επιδιώκουν να ξεκινήσουν επιχειρηματικές συνεργασίες με τη χώρα μας. Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου συμμετείχε με ομάδα επιχειρηματιών η οποία αποτελείτο από τους : Κουρκουμελη Γιάννη (Ιχθυοτροφεία ΣΑΩ), Κασσαβέτη Χρήστο (Ελαιοτριβείο Κασσαβέτη), Κλεοπάτρα Τσορβατζη (Μessolonghi Fields- Παραγωγή και τυποποίηση Ελαιολάδου) και Σωτηρίου Δημήτρη (Παραγωγή και τυποποίηση Κρασιού). Στα πλαίσια του φόρουμ οι επιχειρηματίες της περιοχής μας ήρθαν σε άμεση επαφή με επιχειρήσεις και φορείς από το Βιετνάμ και συζήτησαν τις δυνατότητες εμπορικής συνεργασίας.

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε  : Χαιρόμαστε που οι ενέργειες που ξεκινήσαμε πριν από ένα χρόνο για την ανάπτυξη της περιοχής μας φέρνουν καρπούς. Όταν ξεκινήσαμε επαφές με πρεσβείες και τις αντιπροσωπείες ξένων κρατών, αρκετοί ήταν αυτοί που δεν περίμεναν να δουν θετικά αποτελέσματα τόσο σύντομα. Ελπίζω να γίνει κοινή πεποίθηση, ότι η εξωστρέφεια είναι το μόνο μέσο που θα μπορέσει να μας βγάλει από την κρίση που μαστίζει την χώρα μας και πως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας είναι ικανά να μας βάλουν σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου