Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π Μεσολογγίου σχετικά με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

"Ανακοινώνουμε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των ανέργων σχετικά με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας. Υπογραμμίζουμε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν σύννομη και απόλυτα σύμφωνη με τις υποδείξεις του ΑΣΕΠ που έχει και την ευθύνη της διεξαγωγής του διαγωνισμού.
Ενημερώνουμε επίσης ότι παρ’ όλες τις αφόρητες πιέσεις από πλευράς τοπικών θεσμικών φορέων για εξαγωγή των αποτελεσμάτων και παραχώρησης της λίστας επιτυχόντων πριν την επίσημη ανακοίνωσή της, δεν υποκύψαμε και δεν συναινέσαμε στο να παρανομήσουμε, ιδιαίτερα μεσούσης της προεκλογικής περιόδου σεβόμενη τον άνεργο συμπολίτη μας. Άλλωστε η πίεση για την έκδοση των αποτελεσμάτων πριν τη διεξαγωγή των επερχόμενων εκλογών ασκήθηκε έντονα από τους εμπλεκόμενους δήμους, λόγω της τεράστιας έλλειψης σε προσωπικό και την ανάγκη για άμεσες προσλήψεις.
Θυμίζουμε δε ότι η έκδοση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού «είχε παγώσει» λόγω των εκλογών της 6ης Μαΐου και είχε αναρτηθεί και σχετική ανακοίνωση του ΑΣΕΠ. Όμως με μεταγενέστερο έγγραφο, ΑΣΕΠ και Υπουργείο Εργασίας, άναψαν το πράσινο φως για την έκδοση των αποτελεσμάτων πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου εξαιτίας της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.
Αναφορικά με τις δήθεν μεθοδεύσεις επί της διαδικασίας επιλογής προσωπικού ενημερώνουμε ότι όπως προκύπτει από τη λίστα επιτυχόντων δυστυχώς 10 άνεργοι συμπολίτες από το Δήμο Μεσολογγίου δεν θα εργαστούν καθώς δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και τα τυπικά προσόντα των ειδικοτήτων που προέβλεπε η προκήρυξη οπότε αντί να καλυφθούν οι 200 θέσεις για το Δήμο Μεσολογγίου τελικώς επελέγησαν οι 190. Επιπροσθέτως, αν θέλαμε να μεθοδεύσουμε ή να νοθεύσουμε την όλη διαδικασία για προσωπικό όφελος δεν θα είχαν επιλεχθεί άνεργοι από όμορους δήμους οι οποίοι ανέρχονται σε ποσοστό 25% περίπου των επιτυχόντων αφήνοντας εκτός δημότες του Μεσολογγίου.
Τέλος, οποιοσδήποτε θεωρεί ότι αδικήθηκε ή δεν συμφωνεί με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, όπως εξάλλου προβλέπεται από την ανακοίνωση του ΑΣΕΠ, έχει δικαίωμα υποβολής ένστασης έως και την Παρασκευή 15/6/2012."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου