Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μεσολογγίου αποφάσισαν στη Γενική τους Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/06/2012 να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας, μέχρι να καταβληθούν στο σύνολό τους οι οφειλόμενες αποδοχές για τα δεδουλευμένα από Ιανουάριο έως και σήμερα.
Παράλληλα απαιτούμε από τον εργοδότη τη λήψη των νομίμων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και γενικά τη συμμόρφωσή του για κάθε νόμιμη ή συμβατική του υποχρέωση.
Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν πλέον να εργάζονται απλήρωτοι για τα νυχτερινά και τις αργίες τους αφού ήδη έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις στο μισθό τους και βιώνουν αυτά που βιώνουν οι περισσότεροι Έλληνες.
Οι εργαζόμενοι, αντιμετωπίζουν στα Ελληνικά νοσοκομεία συνθήκες εργασίας επικίνδυνες και απαξιωτικές. Ελλείψεις σε όλα τα υλικά, ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, ακατάλληλους και ανθυγιεινούς χώρους εργασίας, αυξημένη κίνηση ασθενών λόγω κατάρρευσης της α΄ βάθμιας φροντίδας υγείας με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των ασθενών στα Νοσοκομεία, απάνθρωπα ωράρια που καταστρατηγούν κάθε νόμο του εργατικού δικαίου, πενιχρή εκπαίδευση, ακόμα και αυτοεκπαίδευση.
Η άτοκη καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων για πολλούς μήνες, έρχεται να προστεθεί σ’ αυτή την καθημερινή πραγματικότητα.
Από τη Διοίκηση, και από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης ζητάμε το σεβασμό στην αξιοπρέπειά μας.
Από τον ίδιο τον ασθενή, τους συγγενείς του, και από τους πολίτες ζητάμε την κατανόησή τους στην άδικη ταλαιπωρία που ενδεχομένως θα υποστούν.
Θέλουμε στο πλευρό όλο τον κόσμο ώστε από κοινού να αλλάξουμε ριζικά το άρρωστο πρόσωπο των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας μας.
Λόγω της επίσχεσης εργασίας, το νοσοκομείο μας θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας στους περισσότερους τομείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου