Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Απάντηση της Μαρίας Κανελλοπούλου περί "εξορίας 6500 φοιτητών"

Επιστολή προς Εφημερίδα ΑΙΧΜΗ σχετικά με άρθρο στο φύλλο της Πέμπτης 14.03.2013


14.03.2013


Αγαπητή “ΑΙΧΜΗ”

Διάβασα το δυσφημιστικό εναντίον εμού αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ανυπόγραφου άρθρου “Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει την πόλη!”, στο φύλλο της Πέμπτης 14 Μαρτίου 2013.

Αν και παραθέσατε ακριβώς τα όσα είπα αναφερόμενη στα μετακινούμενα σταδιακά μέχρι το 2018 στο Μεσολόγγι τμήματα του ΤΕΙ Πάτρας, προέβητε σε τουλάχιστον συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς και σε αβάσιμες ερμηνείες.

Αναπαράγω την φράση μου: “ Ποιος ευφυής διαδρομιστής του Υπουργείο, αποφάσισε να προτείνει να εξοριστούν 6.500 φοιτητές από το ΤΕΙ Πάτρας στο Μεσολόγγι, μια πόλη 15.000 κατοίκων (...). Κύριε Υπουργέ, ποιος ιδιώτης επιχειρηματίας θα ίδρυε μια οικονομική σχολή δυναμικότητας 6.500 φοιτητών στο Μεσολόγγι αντί για την Πάτρα, όχι γιατί δεν το αξίζει αλλά δεν έχει τις προϋποθέσεις.”

Βάσει αυτής της φράσης, με κατηγορήσατε για ασέβεια απέναντι στην Πόλη του Μεσολογγίου. Εγώ θα υπογραμμίσω τη φράση που εσείς παραλείψατε να υπογραμμίσετε στο άρθρο σας, ενώ είχατε τονίσει με έντονο χρώμα όλη την υπόλοιπη φράση: “όχι γιατί δεν το αξίζει”

Αναφέρετε επίσης ότι “έπαιζα μόνη μπάλα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων”. Να σας θυμίσω ότι σε αυτή την επιτροπή μετέχουν όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου .

Όσο για το ότι ''καταδικάζω ένα ΤΕΙ (του Μεσολογγίου) που είναι κατά πολύ ανώτερο απ’ όσα περιγράφω”, αυτό μάλλον το φανταστήκατε, γιατί στην ομιλία μου δεν υπάρχει ούτε μία λέξη υποτιμητική για το ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Διαπιστώνω επίσης την ενόχληση του ανώνυμου αρθρογράφου σας για τον χαρακτηρισμό της αναγκαστικής μετακίνησης 6.500 φοιτητών από την Πάτρα στο Μεσολόγγι, ως “εξορία”. Μάλλον δεν γνωρίζετε, και κάτι τέτοιο θα το απαιτούσε κανείς από τον περιοδικό Τύπο, ότι το 50% των 6.500 φοιτητών, τουτέστιν 3.250 άνθρωποι, είναι Πατρινοί και πολλοί από αυτούς είτε θα αναγκαστούν να μετακομίσουν εν μέσω των σπουδών τους με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ήδη επιβαρυμένο προϋπολογισμό των ελληνικών νοικοκυριών είτε αναμένεται να παρατήσουν τις σπουδές τους. Νομίζω ότι η μεταφορική χρήση της λέξης “εξορία” δεν έχει ακόμα απαγορευτεί από την Ομάδα Αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας. Όλα αυτά σε τίποτα δεν έχουν να κάνουν με την Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, της οποίας την ιστορία, ως ΑΛΗΘΙΝΗ πατριώτισσα ελληνίδα, τιμώ.

Για δε το ότι “ορισμένοι μετά το τέλος της συνεδρίασης” σχολίαζαν  ότι “Κανένας άλλος βουλευτής δεν ήταν τόσο υβριστικός για κάποια πόλη”: γιατί δεν μας λέτε ποιοι ήταν αυτοί οι “ορισμένοι”; Να υποθέσω ότι και αυτό κινείται στη σφαίρα της φαντασίας; Αν όχι, γιατί κανείς δεν το είπε στην τοποθέτησή του; Ήταν Αιτωλοακαρνάνες βουλευτές; Αν ναι, κανείς δεν τους απαγόρευσε να εκφραστούν. Ή μήπως ήταν απλώς φίλοι του ανώνυμου αρθρογράφου σας;

Όσο για τους βουλευτές και συντρόφους μου κ. Γ. Βαρεμένο και κα Μ. Τριανταφύλλου, η προσπάθειά σας να μας παρουσιάσετε σαν να βρισκόμαστε απέναντι, δεν νομίζω ότι αξίζει απάντησης. Και αυτό γιατί όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπηρετούμε αταλάντευτα και με ενιαίο τρόπο την κεντρική μας θέση: απόσυρση εδώ και τώρα του σχεδίου Αθηνά στο σύνολό του, ανοικτός και ουσιαστικός διάλογος με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες για την αναδιοργάνωση της 3βάθμιας εκπαίδευσης με βάση επιστημονικά και ακαδημαϊκά κριτήρια καθώς και με κριτήρια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, χωρίς καμία εμπλοκή σε τοπικιστικά, πελατειακά και κομματικά παζάρια (όπως πολύ καλά γνωρίζετε ότι συμβαίνει με τη μεταφορά τμημάτων από το Μεσολόγγι στην Αμαλιάδα…).


Μετα (βαλλόμενης) τιμής

Μαρία Κανελλοπούλου,
βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ,
μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων

Υ.Γ.: Τα χαλκεία των υπογείων της Συγγρού είναι μοναδικά. Η μίμησή τους από έντυπα της επαρχίας με θλίβει και ελπίζω να θλίβει όλες τους νοήμονες και μη πολιτικά εμπαθείς αναγνώστες σας. Όλη την ομιλία μου μπορεί κάποιος να την παρακολουθήσει εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=bsJDFnK00RI&feature=youtu.be

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου