Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Σχετικά με την κατολίσθηση στην Ελατόβρυση.

ΕΛΑΤΟΒΡΥΣΗ- ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ – Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ                                    25/03/2013
ΑΝΑΓΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ                                                         ΠΡΟΣ :
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ                                                                     ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΛΑΤΟΒΡΥΣΗΣ                                      ΚΟΙΝ: 1) ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ                                                                               2) ΔΕΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
                                                                                                       3) ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ                             
                                                                                                       4) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
                                                                                                           ΠΕΡ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
                                                                                                                                               
Αξιότιμοι Κύριοι,

Οι κάτοικοι του Διαμερίσματος Ελατόβρυσης του Δήμου Ναυπακτίας, εντόπισαν στις 4/3/2013 μεγάλη κατολίσθηση (εδαφική ροή) στην περιοχή ρέμα Φράγκου και συγκεκριμένα στα νότια του οικισμού Λάλκα (Λάλικα).
Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου στην Άνω Χώρα και κατατέθηκε γραπτό αίτημα στις 4/3/2013, ημέρα Δευτέρα.
Στις 5/3/13 επισκέφθηκε την περιοχή συνεργείο του Δήμου για αυτοψία. Διαπίστωσαν ότι το φαινόμενο είναι σοβαρό και σε εξέλιξη… και απήλθαν.
Συνεχίσαμε να ενημερώνουμε το Δήμο για την εξέλιξη και το μέγεθος του φαινομένου και υπογραμμίσαμε τον κίνδυνο να μην έχει ηλεκτροδότηση το χωριό, με το δεδομένο ότι οι κολώνες της ΔΕΗ βρίσκονται στο σημείο της κατολίσθησης.
Στις 11/3/13 παρουσιάστηκε ο αντιδήμαρχος Αποδοτίας κ. Καραλής. Την ίδια μέρα ενημέρωσα τηλεφωνικά τη Δ.Ε.Η. περιγράφοντας το βύθισμα και την κατάσταση που δημιουργείται. Το αίτημα του Δήμου κοινοποιήθηκε εγγράφως στην ΔΕΗ στις 13/3/13. Στις 14/4/13 έγινε επιτόπου αυτοψία από τη ΔΕΗ.
Την επομένη 15/3/13 διεκόπη οριστικά η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και η περιοχή βυθίστηκε στο σκοτάδι. Τα χωριά Γρηγόρι, Ελατόβρυση και ο οικισμός Λάλκα δεν έχουν πλέον ρεύμα.
Σας γνωρίζουμε ότι στην περιοχή Λάλκα λειτουργεί τουριστική μονάδα με έντονη τουριστική δραστηριότητα, αλλά και στην Ελατόβρυση λειτουργεί κατάστημα (καφενείο) και σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα. Και στις δύο περιοχές υπάρχει επαγγελματική δραστηριότητα, η οποία τώρα αντιμετωπίζει τρομερές δυσκολίες.
Την Τετάρτη 20/3/13 επισκέφθηκε ξανά την περιοχή κλιμάκιο της ΔΕΗ (Προϊστάμενοι ΔΕΗ Αγρινίου και Ναυπάκτου) για μια αρχική επιτόπου μελέτη για την αποκατάσταση του δικτύου.
Την επομένη 21/3/13 ειδοποιήθηκε και το Δασαρχείο, προκειμένου να δοθεί η σχετική έγκριση.
Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι κατατέθηκε και ερώτηση στην Βουλή από τους βουλευτές Γ.Βαρεμένο και M. Τριανταφύλλου για το επείγον θέμα της αποκατάστασης των υποδομών.

Από ότι μας ενημέρωσαν από τη ΔΕΗ στις 26/3/13 ΘΑ γίνει η νέα χάραξη του δικτύου και ΘΑ ανατεθεί το έργο σε εργολάβο.
Όπως σας εκθέτουμε τα γεγονότα αντιλαμβάνεσθε ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Κατανοούμε ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, δεν κατανοούμε όμως την καθυστέρηση για την αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης η οποία δεν εξαρτάται από την εξέλιξή του.
Ήδη έχουν περάσει 20 και πλέον ημέρες και ρεύμα δεν έχουμε, με ότι συνεπάγεται αυτό. Η κατάσταση κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολη και οι αντοχές όλων των κατοίκων λιγοστεύουν. Αντιμετωπίζουμε καταστάσεις προπολεμικές!
Παρακαλούμε θερμά, να μεριμνήσετε ώστε να συντονιστούν όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες και να λυθεί το θέμα τουλάχιστον της ηλεκτροδότησης.
Τα προβλήματα που προκύπτουν από την ογκώδη κατολίσθηση θα αντιμετωπιστούν μόλις ολοκληρωθεί το φαινόμενο. Σήμερα όμως δεν κατανοούμε γιατί να παραμένουμε χωρίς ρεύμα !
Αλέξιος Αναγνόπουλος,
Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας
Ελατόβρυσης Ναυπακτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου