Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

«Συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης» σε απευθείας μετάδοση

Υποβάλλετε τα ερωτήματά σας - Ανοικτό το Γραφείο Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά αλλά και να συμμετέχουν εξ αποστάσεως στην εκδήλωση με τίτλο «Συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης» που θα πραγματοποιηθεί από την Ευρωπαική Ένωση στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 22 Μαρτίου, θα έχουν οι πολίτες και οι δημοσιογράφοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα, στο πλαίσιο της παραπάνω εκδήλωσης, θα παραμείνει ανοικτό το Γραφείο EUROPE DIRECT της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το κοινό, προκειμένου να παρακολουθήσει την αναμετάδοση της εκδήλωσης και να υποβάλλει απ’ ευθείας τα  σχόλια και ερωτήματα του προς την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Viviane Reding.
Με τη συμπλήρωση μιας εικοσαετίας από την καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας, η Ευρωπαϊκή Ένωση  ανακήρυξε το έτος 2013 ως «Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών» και το αφιέρωσε στην προώθηση ενός Πανευρωπαϊκού Διαλόγου με τους πολίτες της.
Στην Ελλάδα, η «Συζήτηση για το Μέλλον της Ευρώπης» - που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των σχετικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα ανά την επικράτεια - θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και είναι ένα πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και μοναδικό στη χώρα μας γεγονός. Πρόκειται για την κορυφαία εκδήλωση στην Ελλάδα για το Eυρωπαϊκό Έτος  Πολιτών, κατά το οποίο οι πολίτες της ΕΕ καλούνται να συμμετάσχουν στη δημόσια συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και για τις προσδοκίες τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει και των Ευρωεκλογών, το Μάιο του 2014.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα  απαντήσει σε ερωτήσεις και θα συζητήσει με πολίτες από όλη την Ελλάδα για  θέματα που αφορούν στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ θα διεξάγεται ασύρματη ψηφοφορία (televoting) από το κοινό, ώστε να καταγραφούν οι τάσεις και να αποτυπωθούν αυτές στα συμπεράσματα της δημόσιας συζήτησης.
Σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να αποστέλλουν τα σχόλια  και ερωτήματά τους και πριν την έναρξη της εκδήλωσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://citizensdialogue.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου