Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Συμμετοχή της περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην έκθεση προβολής τοπικών προιόντων ποιότητας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προτίθεται να συμμετάσχει στην Έκθεση και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών σύνδεσης του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα με τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό, για την ανάδειξη και προβολή των τοπικών προϊόντων ποιότητας.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα, την χρονική περίοδο 18-21 Απριλίου 2013.
Στην έκθεση αυτή οι Περιφέρειες της χώρας, κάθε μια από τις οποίες θα έχει διαθέσιμο χώρο 10 m2, θα παρουσιάσουν ένα «καλάθι» τοπικών προϊόντων, ελκυστικής συσκευασίας, με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών, την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού και την αύξηση της ζήτησης των προϊόντων στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.
Το καλάθι προϊόντων της Περιφέρειας μπορεί να περιλαμβάνει προϊόντα:  πιστοποιημένα ΠΟΠ-ΠΓΕ, παραδοσιακά, πιστοποιημένα βιολογικά, γυναικείων συνεταιρισμών, εξαγωγικού προσανατολισμού, όπως και ιδιαίτερα προϊόντα που χαρακτηρίζουν τις περιοχές της Περιφέρειας και δημιουργούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
Σημειώνεται ότι η έκθεση δεν θα έχει εμπορικό χαρακτήρα, δηλαδή θα παρέχονται πληροφορίες για τα προϊόντα, χωρίς αυτά να μπορούν να πουληθούν. Για την ενημέρωση των επισκεπτών, σχετικά με τα προϊόντα, θα απαιτηθεί οπτικό ή οπτικοακουστικό υλικό (spot, video, ή powerpoint). Επίσης την ημέρα των εγκαινίων, όπως και κατά την παρουσίαση του ‘’Ελληνικού Πρωινού’’, θα πραγματοποιηθεί ‘’γευσιγνωσία’’ των επιλεγμένων προϊόντων της Περιφέρειας.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φορείς και επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των οποίων τα προϊόντα καλύπτουν τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις και επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην παρουσίαση της Έκθεσης, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, έως την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013, στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
(Ζαΐμη 21, 2ος ορ., 262 23 ΠΑΤΡΑ, τηλ. 2610622171, fax: 2610623756,
e-mail: dao@pde.gov.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου