Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ του Τάσου Φραγκαναστάση

Ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί εμβρόντητος την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να μεταλλάσσεται ταχύτατα σε ένα αντιλαϊκό μόρφωμα, που  ψηφίζει τα πιο σκληρά μέτρα από καταβολής μνημονίων. Δεν ξεχνάμε τις «ατελέσφορες» διαπραγματεύσεις, τους «ατυχείς» χειρισμούς 6 μηνών και  την έλλειψη προετοιμασίας που υποψιάζει με την πολιτική της αφέλεια και τον κάθε ανυποψίαστο.  Καιι αφού η κατάσταση έφτασε πια εσκεμμένα ή απερίσκεπτα στο απροχώρητο, η κυβέρνηση πετάξε το μπαλάκι στον ελληνικό  λαό με την εξαγγελία δημοψηφίσματος, ο οποίος με ένα μεγαλειώδες ΟΧΙ, της τάξης του 62%, διατράνωσε την απόφασή του ότι δεν δέχεται να εκβιαστεί και να σηκώσει άλλο τα βάρη μιας άδικης λιτότητας.
ΤΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ «ΝΑΙ»
Την επόμενη μέρα με μια κίνηση πρωτοφανούς πολιτικού αμοραλισμού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετατρέπει το ΟΧΙ του ελληνικού λαού σε ένα ντροπιαστικό ΝΑΙ και παρέα με όλο το αστικό μπλοκ  που μέχρι χτες τον πολεμούσε λυσσαλέα, μεταβαίνει  στο Eurogroup, έτοιμος για ολική παράδοση.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ
 Έκτοτε παρακολουθούμε όλο το θέατρο παραλόγου να εκτυλίσσεται μπρος στα μάτια μας: αριστερούς βουλευτές να ψηφίζουν αυτά που μέχρι χτες κατήγγειλαν, την κυβέρνηση να υιοθετεί όλη τη μνημονιακή ρητορική για αναπόφευκτα σκληρή λιτότητα, αντιλαϊκά και πλήρως υφεσιακά μέτρα να βαπτίζονται ως η μόνη σωτηρία, κι όλα αυτά να οδηγούν σε ένα  αδιέξοδο μονόδρομο που πρέπει όλοι να βαδίσουμε με σκυμμένο το κεφάλι. Το σκληρότερο και πιο αντιλαϊκό μνημόνιο είναι εδώ με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται να βάζει τη χώρα στο γύψο για πολλά ακόμη χρόνια!
TO ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΤΑΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΠΟΙΚΙΑ
Aρχίζει μια 35χρονη διακυβέρνηση με το νέο μνημόνιο το οποίο μεταβάλει την Ελλάδα, επίσημα τώρα πλέον, σε αποικία.  Η Ελλάδα δεν είναι πια μια κυρίαρχη χώρα. Αρχίζει μια μακρά περίοδος δουλείας χωρίς ελπίδα. Διαβάστε παρακάτω τις συνέπειες του νέου μνημονίου.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Κυρίαρχη νομοθετική εξουσία στην Ελλάδα είναι μια επιτροπή που συστήθηκε στο ESM (Ταμείο Νομισματικής Σταθερότητας), με έδρα τις Βρυξέλλες, για να επιτηρεί την Ελλάδα. Αυτή η ομάδα, από αξιωματούχους που δεν έχουν εκλεγεί, είναι αυτή πού έχει πλήρεις εξουσίες για οποιουσδήποτε νόμους στη χώρα.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ
Όλοι οι πόροι από τη φορολογία ή από άλλες πηγές διοχετεύονται σε ένα εγγυητικό λογαριασμό υπό τον έλεγχο της Τρόικα. Η Τρόικα στη συνέχεια χρηματοδοτεί το ελληνικό κράτος με τα ποσά που απομένουν μετά την εξυπηρέτηση του χρέους. Το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να διοχετεύσει οποιοδήποτε ποσό σε λογαριασμούς που δεν εγκρίνει η Τρόικα.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Όλη η κρατική ιδιοκτησία μεταφέρεται στη δικαιοδοσία μιας επιτροπής που διορίζει και διευθύνει η Τρόικα. Θα πουληθεί  και οι εισπράξεις θα πηγαίνουν στην εξόφληση των δανειστών. Η ελληνική κυβέρνηση ουσιαστικά παύει να υπάρχει. Ο Τσίπρας, ή οποιοσδήποτε είναι πρωθυπουργός, θα μπορεί να απολαμβάνει τα προνόμια του επιστάτη, αλλά τίποτα περισσότερο.

ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ

Οι συντάξεις θα μειώνονται σταδιακά μέχρι το 2018. Σε αυτό το στάδιο οι συντάξεις των αγροτών θα έχουν περικοπεί στο 50% του σημερινού επιπέδου τους. Άλλες συντάξεις αναμένεται να μειωθούν από 5 ως 25% καθαρά. Αυτή η εκτίμηση προϋποθέτει ότι τα πλεονάσματα-στόχοι θα επιτευχθούν. Αν δεν επιτευχθούν, θα εισαχθούν αυτόματες περικοπές. Οι συντάξεις μπορούν να μειωθούν επίσης λόγω του κανόνα του μνημονίου που αποκλείει το έλλειμμα.

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΟΥΝ

Τώρα που το μνημόνιο υπαγορεύει πλειστηριασμούς σπιτιών ( ακόμη και πρώτης κατοικίας) για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η πρόσθετη προσφορά και το ξεπούλημα σε πλειστηριασμούς θα επιταχύνουν μια περαιτέρω δραματική πτώση των τιμών. Οι τιμές είναι πιθανό να πέσουν στο 20% της αξίας του 2008. Το καταπληκτικό είναι ότι η αξία της ακίνητης περιουσίας όπως ήταν το 2008 εξακολουθεί να λαμβάνεται ως βάση φορολόγησης!!!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Το πρώτο μνημόνιο ψηφίστηκε από 170 βουλευτές. Το δεύτερο εγκρίθηκε από 192. Το τρίτο από 222! Αλήθεια τι τρέχει εδώ. Πως γίνεται μια χώρα να καταστρέφεται και οι εκπρόσωποι του λαού της να θεωρούν ότι όλα πάνε τέλεια; Τι συμβαίνει πράγματι; Είναι πολύ απλό. Σε μιαν Ελλάδα που αφανίζεται από την ανεργία, το να είσαι βουλευτής αποφέρει ένα καλό μισθό.  Ακόμη και αυτοί που εκφωνούσαν φλογερούς λόγους κατά των μνημονίων είναι τώρα οι θερμότεροι υποστηρικτές τους!!  Ηρθε η ώρα για στελέχωση  της Βουλής με τρόπο που διασφαλίζει την παρουσία του λαού στην εξουσία.  Ήρθε η ώρα να θυμηθούμε  τη βασικότερη αρχή της Ελληνικής Δημοκρατίας, που διασφάλιζε την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος. Την αρχή εκείνη, η οποία απαγόρευε στον πολιτικό να είναι και βουλευτής. Έτσι τα κόμματα θα σταματήσουν να είναι το αναπόφευκτα ορατό μέρος τού παρακράτους.

ΤΑΣΟΣ  ΦΡΑΓΚΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου