Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Δελτίο τύπου της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ"


Ιστορίες οικονομικής (;) εξυγίανσης, αναθέσεις που προβληματίζουν, ο στρατός των ημετέρων και η γυναίκα του Καίσαρα
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε τον ετήσιο απολογισμό και λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής την 1-10-2015 γίναμε μάρτυρες – μεταξύ των άλλων – μιας “γιγαντιαίας” προσπάθειας αναφορικά με τα οικονομικά του Δήμου και η Δημοτική Αρχή έφτασε στο σημείο να διατείνεται ότι δημιούργησε και πρωτογενές πλεόνασμα (!) 1.500.000 ευρώ. Επειδή κάτι τέτοιο διαψεύδεται και από τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα και από τους ελέγχους των ορκωτών λογιστών, αλλά και η καθημερινότητα αναιρεί όσα κατατέθηκαν αντιπαρερχόμαστε το γεγονός και μπαίνουμε στην ουσία κάποιων ζητημάτων που επιζητούν απάντηση.
Α. Ιστορίες οικονομικής (;) εξυγίανσης
Πρόσφατα για δεύτερη φορά ακυρώθηκε (ΑΔΑ Ω2Μ20ΡΙΦ-ΥΕΗ 14-10-2015) η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για λύση της Σύμβασης (απόλυση) του Νομικού Συμβούλου του Δήμου, σε πείσμα των επιλογών του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής. Αυτή την στιγμή λοιπόν έχουμε και λέμε, σε μικτές αποδοχές:
Ø   Αμοιβή Νομικού Συμβούλου 2.500 ευρώ
Ø   Αμοιβές τριών (3) ειδικών συνεργατών 4.500 ευρώ
Ø   Αμοιβή Γ.Γ. Δήμου 2.500 ευρώ
Σύνολο 9.500 ευρώ το μήνα, ετήσιο κόστος 114.000 ευρώ.
Κοντά σ’ αυτά προστίθενται σε μηνιαία βάση ουκ έστιν αριθμός αναθέσεων για νομικές υποθέσεις του Δήμου, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν αποτιμηθεί ως προς το οικονομικό τους περιεχόμενο. Με βάση την μέχρι τώρα εμπειρία σε κάθε οικονομική επιτροπή γίνεται ανάθεση για τουλάχιστον πέντε (5) υποθέσεις του Δήμου, την στιγμή κατά την οποία ο νομικός σύμβουλος – ως υπάλληλος με πάγια έμμισθη εντολή – είναι υποχρεωμένος να “τρέχει” όλες τις νομικές υποθέσεις του Δήμου και ο Δήμος του έχει απαγορεύσει, και αυτός αμείβονται κανονικά! Το ετήσιο κόστος – ζημιά του Δήμου μετά και την πρόσφατη εξέλιξη θα είναι τεράστιο. Με δυο λόγια ο Δήμος σήμερα έχει κόστος: 30.000 ευρώ για τον Νομικό Σύμβουλο, 18.000 ευρώ για τον Ειδικό Συνεργάτη Νομικό Σύμβουλο και απροσδιόριστες αμοιβές για εξωτερικούς συνεργάτες – νομικούς παραστάτες. Εάν αυτό το πράγμα λέγεται οικονομική εξυγίανση, τότε όλοι οι οικονομολόγοι πρέπει να σκίσουν τα πτυχία τους…
Β. Αναθέσεις που προβληματίζουν και ζητούν απάντηση
Αναφέρουμε ενδεικτικά:
Ø  Ανάθεση 12.000 ευρώ για το λογότυπο της διεκδίκησης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, την στιγμή κατά την οποία η Ρόδος δίνει 5.000 ευρώ και άλλες πόλεις αρκετά λιγότερα και μετά μάλιστα από δημόσια πρόσκληση κατάθεσης προτάσεων.
Ø  Ανάθεση 17.000 ευρώ για καθαρισμό Τουρλίδας με ειδικό (;) μηχάνημα σε εταιρεία εκτός Νομού.
Ø  Ανάθεση 11.000 ευρώ για καθαρισμό νεκροταφείων.
Ø  Αναθέσεις τουλάχιστον 10.000 ευρώ για καθαριότητα, την στιγμή κατά την οποία η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου έχει ενισχυθεί με τα πεντάμηνα με τουλάχιστον σαράντα (40) άτομα.
Ø  Απευθείας αναθέσεις με σταθερά αύξοντα αριθμό.
Ø  Αναθέσεις σε Δημοτικό Σύμβουλο από το Δήμο και νομικό του πρόσωπο ποσού 6.000 ευρώ το νομικό και ηθικό του πράγματος προς αναζήτηση…
Γ. Ο Στρατός των ημετέρων καλά κρατεί
Ø  Προσλήψεις ημετέρων 18 τον αριθμό μέσω της ΚΟΙΝ.ΣΕΠ «Δράση» για τους παιδικούς σταθμούς την χρονιά που πέρασε. Με ποια κριτήρια; Ποια διαδικασία, μας λέτε;
Ø  Προσλήψεις υποψηφίων Δημοτικών κ.λπ. Συμβούλων του συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ» με σύμβαση ορισμένου χρόνου.
Ø  Πρόσληψη αιρετού μέσω ΚΟΙΝ.ΣΕΠ., την στιγμή που είναι σαφής η νομοθεσία.
Ø  Υπερωρίες υπαλλήλου σε νομικό πρόσωπο – άκουσον, άκουσον – από τον προηγούμενο μήνα, μέχρι το τέλος του 2015! Αυτό κι αν είναι πρωτοφανές και οι εργαζόμενοι οφείλουν να αντιδράσουν.
Δ. Η γυναίκα του Καίσαρα και η χαμένη τιμιότητα
Με βάση τα παραπάνω εγείρονται πλείστα – όσα ερωτηματικά, που επιβεβαιώνουν αυτά που καταθέσαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Τα στοιχεία που διαθέτουμε είναι τέτοια που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Η χαμένη τιμιότητα της γυναίκας του Καίσαρα είναι γεγονός. Καλό είναι λοιπόν όσοι την επικαλούνται συνεχώς και αδιαλείπτως, να γνωρίζουν ότι όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και από την βιωματική μας πράξη. Αν αυτό είναι «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ» ή «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ» θα το κρίνουν οι δημότες και κανείς άλλος.    
                  Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου