Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Γιάννης Βρούτσης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σταματήσει το κρυφτούλι!

Αθήνα, 2/10/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γιάννης Βρούτσης: «Η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη όχι μόνο από το νόμο αλλά και ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων, να παρουσιάσει τα κρίσιμα στοιχεία των συστημάτων “ΕΡΓΑΝΗ”, “ΗΛΙΟΣ”, “ΑΡΤΕΜΙΣ”.
Ας καταλάβει επιτέλους, ότι για τις κακές επιδόσεις των κοινωνικών δεικτών δε φταίνε τα συστήματα, αλλά η ανικανότητα και αναποτελεσματικότητά της. Και φυσικά, κάνει μεγάλο λάθος, αν νομίζει ότι θα ακολουθήσει το δρόμο της αδιαφάνειας κρύβοντας τα στοιχεία, τα οποία για 2,5 έτη δημοσιεύονταν ανελλιπώς.
Το κρυφτούλι τέλος!»

Όλα τα προηγούμενα συστήματα «ΕΡΓΑΝΗ», «ΗΛΙΟΣ», «ΑΡΤΕΜΙΣ» αποτελούν πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις, που κατακτήθηκαν κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης της Ν.Δ., χωρίς να δαπανηθεί ένα ευρώ από το δημόσιο. Έβαλαν σε τάξη και νοικοκύρεψαν παθογένειες δεκαετιών. Για πρώτη φορά, ο ελληνικός λαός έμαθε στοιχεία, τα οποία δε γνώριζε κανείς μέχρι τότε.
Ενόψει της κρίσιμης συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να παρουσιάσει τα στοιχεία σήμερα κιόλας. Οι εκθέσεις είναι έτοιμες και στιβαγμένες στα συρτάρια!
Το Ενιαίο Σύστημα Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «Ήλιος», αποτελεί ένα από τα πιο προηγμένα και αποτελεσματικά συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου συνταξιοδοτικών παροχών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, χαρτογραφώντας κάθε φανερή και αθέατη πτυχή του συνταξιοδοτικού συστήματος.
Στο σύστημα «ΗΛΙΟΣ» αποτυπώνεται μεταξύ άλλων, το πλήθος των χορηγούμενων συντάξεων, ο αριθμός των συνταξιούχων, η μηνιαία συνταξιοδοτική δαπάνη, η κατανομή των συντάξεων ανά φύλο συνταξιούχου και ανά πλήθος καταβαλλόμενων συντάξεων, η γεωγραφική κατανομή συντάξεων ανά κατηγορία σύνταξης (γήρατος-αναπηρίας - θανάτου) και η κατανομή ανά ταμείο και κατηγορία σύνταξης.
Η τελευταία μηνιαία έκθεση του συστήματος που είδε το φως της δημοσιότητας αφορά τον μήνα Μάιο, δηλαδή μετράμε ήδη 5 μήνες αδιαφάνειας.
Το επιχειρησιακό σχέδιο «ΑΡΤΕΜΙΣ» αποτυπώνει τη δράση των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Εργασίας, για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας σε όλη τη χώρα, καθώς και τα στατιστικά στοιχεία της κοινής ελεγκτικής δράσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α.).
Σημειώνεται μάλιστα, ότι η αδήλωτη εργασία εκτοξεύτηκε από 13,82% το Δεκέμβριο του 2014 σε 21,21% τον Μάρτιο του 2015, υπονομεύοντας εργαζομένους, ασφαλιστικά ταμεία και υγιείς επιχειρήσεις, δηλαδή μετράμε ήδη 6 μήνες αδιαφάνειας.
Τέλος, ειδικά για την «ΕΡΓΑΝΗ», όλα τα στοιχεία «δείχνουν» ότι ο μήνας Σεπτέμβριος «έκλεισε» με πολύ οδυνηρό τρόπο για τους εργαζόμενους. Μια από τις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων 15 ετών.
Τα στοιχεία αυτά η Κυβέρνηση υποχρεούται να τα παρουσιάσει σήμερα κιόλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου