Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Εμείς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο, καλούμε όλους τους  ενεργούς δημοκράτες συνδημότες Αγρινίου να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε για τις ζωές μας και τη δράση μας στα πλαίσια του Δήμου μας.
Τα κοινά προβλήματα, οι κοινές αγωνίες αλλά και οι κοινές μας ελπίδες μας δημιουργούν την πεποίθηση ότι  μόνο με τη συλλογική  μας δράση,  με σχέδιο και προσανατολισμό, στηρίζοντας και συμμετέχοντας στους αγώνες των συμπολιτών μας,  μπορούμε  να σταματήσουμε την καταστροφή που μαστίζει την κοινωνία μας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πληγεί από τον «Καλλικράτη» και από εγγύηση για τη δημοκρατική λειτουργία των τοπικών κοινωνιών, έχει μετατραπεί σε αντιδημοκρατικό δημαρχοκεντρικό σύστημα κλειστής διοίκησης και πεδίο πελατειακών σχέσεων . Ας μη  λησμονούμε ότι ο «Καλλικράτης» ήρθε ταυτόχρονα με το πρώτο μνημόνιο  το 2010 και αποτέλεσε ουσιαστικά τον πρώτο μνημονιακό βραχίονα, ενάντια στον παραγκωνισμένο  και χειμαζόμενο δημότη.  Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα χωριά έχει πλέον  στην ουσία καταργηθεί. 
Αυτή η πραγματικότητα επιβεβαιώνει  και ενισχύει τις σχέσεις αλληλεξάρτησης  των Δήμων με την κεντρική εξουσία και τις  μνημονιακές πολιτικές της. Η σημερινή Δημοτική αρχή του Αγρινίου, πιστός εκφραστής αυτών των μνημονιακών πολιτικών, όχι μόνο αδιαφορεί για την δεινή θέση των δημοτών που πλήττονται από την ανεργία και την ανέχεια, αλλά με τις επιλογές της (π.χ. τιμολογιακή πολιτική ΔΕΥΑΑ) επιτείνει την εξαθλίωσή τους.
Συνδημότισσες, συνδημότες
Είναι η ώρα να αναλάβουμε την ευθύνη για τη ζωή μας στην πόλη και στα χωριά του Δήμου μας.
-Για την προάσπιση των κοινωνικών αγαθών της υγείας, της παιδείας, της οικονομίας και της εργασίας, του πολιτισμού.
-Για την ανατροπή που πελατειακού  κατεστημένου  του Δήμου Αγρινίου που επί  δεκαετίες διαχειρίζεται τις τύχες  μας και έχει οδηγήσει την περιοχή μας σε μαρασμό , παρά τις τεράστιες δυνατότητές της (παραγωγικές, περιβαλλοντικές, ιστορικές, πολιτιστικές).
-Για να δώσουμε νέο όραμα σε όλους του συνδημότες μας και ιδιαίτερα στους νέους,  που θέλουν να μείνουν και να δημιουργήσουν, αλλά που βλέπουν τη μετανάστευση ως μονόδρομο.
-Για μια νέα Δημοτική αρχή που θα έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο, τον δημότη της πόλης, της γειτονιάς και του χωριού, από αυτούς θα δέχεται ιδέες και προτάσεις και σ’ αυτούς  θα δίνει διαρκώς αναφορά, όπως επιβάλλουν οι κανόνες της διαφάνειας και το δημοκρατικό καθήκον.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΟΝΟΜΑ         ΕΠΩΝΥΜΟ           ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ      ΠΕΡΙΟΧΗ         ΤΗΛΕΦΩΝΟ      ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου