Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Δελτίο τύπου ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πόσα ακόμα ψέματα, πόση ακόμα υποκρισία;
Ακούσαμε όλοι τις προγραμματικές δηλώσεις της   τριτομνημονιακά αναβαπτισμένης κυβέρνησης από τον  πρωθυπουργό κο Α. Τσίπρα.
 Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε εντυπωσιακές εξαγγελίες υπέρ των αδύνατων και των απροστάτευτων. Δεν περιμέναμε να μεριμνήσει για τους άνεργους, για τους νέους, για τους συνταξιούχους. Δεν περιμέναμε κάτι θετικό για τους εργαζόμενους, για τους επαγγελματίες, για τους αγρότες. Δεν περιμέναμε τίποτε απ’ τα χείλη του πρωθυπουργού για τη λεηλασία του πλούτου της χώρας, για τη θολή ματιά των απελπισμένων Ελλήνων. Η αλήθεια είναι πως έγινε συνείδηση και στον πιο καλόπιστο πολίτη, πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση υπηρετούν στο αντίπαλο στρατόπεδο, στην πλευρά των στραγγαλιστών του λαού και της χώρας.
Ούτε μια συγγνώμη για τα νέα τραγικότερα  δεινά που επιφυλάσσουν  τα μέτρα των εφαρμοστικών του 3ου μνημονίου, ούτε ίχνος αυτοκριτικής (έστω), για τα πεπραγμένα.  Άκρατος ναρκισσιστικός εμπαιγμός, που ξεπερνά σε πολιτική αλλά και ανθρώπινη αυθάδεια και αλαζονεία τον Λουδοβίκο ΙΔ («το κράτος είμαι εγώ»)!
Είπε ψευδόμενος ο κος Τσίπρας, «Σήμερα έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε ένα σχετικά σταθερό δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο μέχρι το 2019. Έχουμε καταφέρει να διασφαλίσουμε την οικονομική σταθερότητα της χώρας»
Δεν είπε για την ανελέητη φοροκαταιγίδα που περιμένει τον Έλληνα πολίτη από αύριο, όπως επιτάσσουν οι «θεσμοί» και το «κουαρτέτο» των τοκογλύφων. Δεν είπε για τον εφιάλτη του ασφαλιστικού, για την αβάσταχτη λιτότητα… Δε θυμήθηκε να επαναλάβει τα δικά του λόγια στην ψήφιση του 3ου μνημονίου «αυτό το πρόγραμμα δε βγαίνει»!
Είπε ο κος Τσίπρας, φανερώνοντας τη  νεοφιλελεύθερη  στρατηγική της κυβέρνησης και την παράδοση της χώρας στο παγκόσμιο  τοκογλυφικό τραστ, «…πρέπει να διασφαλιστεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Και εμπιστοσύνη σημαίνει τακτοποιημένα δημόσια οικονομικά αλλά και ισχυρό πιστωτικό σύστημα, ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα της οικονομίας, τόσο μέσω της ανάκτησης της πρόσβασης στις αγορές δανεισμού όσο όμως και μέσω της ιδιωτικής χρηματοδότησης παραγωγικών και αναπτυξιακών επενδύσεων.»
Όμως «λησμόνησε» να πει  ότι τα δημόσια οικονομικά δε μπορούν να σταθούν από τους νεόπτωχους και τους άνεργους. Ξέχασε να πει για τον δημόσιο έλεγχο των (εκ νέου) ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών και την χρηματοδότηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης από τις τράπεζες του δημοσίου.
Κι ακόμα φρόντισε να  «ξεχάσει» ότι το παράνομο και επονείδιστο χρέος  της χώρας είναι πολύ μικρότερο από τις Γερμανικές υποχρεώσεις προς τη χώρα μας (πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο)!
Κι ακόμα διέφυγε από τις σκέψεις του πρωθυπουργού ότι οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν μνήμη,  γνώση και αξιοπρέπεια.
Για να χαραχθεί και να υλοποιηθεί ελεύθερα  πολιτική υπέρ της κοινωνίας και της χώρας,  απαιτείται η πλήρης ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, η ουσιαστική λειτουργία της δημοκρατίας και ο δημόσιος έλεγχος του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η αναγκαία και ικανή συνθήκη για αυτά, είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του φαύλου τοκογλυφικού χρέους και η απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καλεί το λαό της Αιτωλοακαρνανίας να βρεθεί, όπως και όλος ο Ελληνικός λαός, αντιμέτωπος ενάντια στην ισοπέδωση και την ολοσχερή παράδοση της χώρας και να αντισταθεί στην υλοποίηση των πολιτικών που υπηρετούν τη διεθνή και ντόπια τοκογλυφική ολιγαρχία, τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των αγαστών σύμμαχων της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΕΚ.
Το Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου