Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Συνέντευξη Τύπου των εκπαιδευτικών των σχολείων ΠΕ και ΔΕ

Α΄ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
«ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

 



ΙΠ Μεσολογγίου, 14-10-2015
 
 




Συνέντευξη Τύπου των εκπαιδευτικών των σχολείων ΠΕ και ΔΕ
Τα ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας και των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ Μεσολογγίου και Ναυπάκτου, έδωσαν σήμερα Τετάρτη 14-10-2015 συνέντευξη τύπου.
Θέμα της η κατάσταση στα σχολεία της περιοχής μας κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Ο Πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Κατσαρός, αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις των προσλήψεων τονίζοντας ότι είναι πρωτοφανές στα μέσα Οκτώβρη να έχουν γίνει τόσο λίγες προσλήψεις d;inontaw συγκριτικά στοιχεία τόσο για το σύνολο της χώρας όσο και για την Αιτωλοακαρνανία σε σχέση με άλλες χρονιές. Αναφέρθηκε στις ελλείψεις βιβλίων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, στις καθυστερήσεις προώθησης μετατάξεων που έχουν αιτηθεί εκπαιδευτικοί σε θέσεις που καλύπτονται με αποσπάσεις και έκλεισε την τοποθέτησή του περιγράφοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής μας, όπως η μεταστέγαση σε καινούρια κτίρια του ΕΠΑΛ Κατοχής και του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης περιοχής Μεσολογγίου κ. Δημήτρης Τσάμης, αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα στην Ειδική Αγωγή, στην υποστελέχωση του ΚΠΕ Μεσολογγίου, στην υποχρηματοδότηση των σχολείων. Αναρωτήθηκε με έμφαση δε, αν θα υλοποιηθεί η εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για 7000 διορισμούς στην Εκπαίδευση, που θα απάλυναν εν μέρει τα προβλήματα.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης περιοχής Ναυπάκτου κ. Άρης Λουκόπουλος τόνισε ότι τα προβλ΄ληματα στο χώρο της Παιδείας οφείλονται στην πλήρη υιοθέτηση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που έγινε από την νυν κυβέρνηση. Σημείωσε ότι δεν στηρίζεται ο θεσμός των ολοήμερων σχολείων και ότι προβλέπονται συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων.
Για τα Δ.Σ.  των Συλλόγων

              Ο Πρόεδρος                                    Ο Πρόεδρος                                    Ο Πρόεδρος
                     της Α’ ΕΛΜΕ                                             του συλλόγου Εκπ/κων                                   του συλλόγου Εκπ/κων
                         Αιτ/νίας                                                    περ. Μεσολογγίου                                             περ. Ναυπάκτου

     Κωνσταντίνος Κατσαρός                      Δημήτρης Τσάμης                     Αριστείδης Λουκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου