Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Δήλωση για την τραγωδία στην θαλάσσια περιοχή της Πάλαιρου

Γιώργος Βαρεμένος
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                              15 Νοεμβρίου 2013

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τη σημερινή τραγωδία στη θαλάσσια περιοχή της Παλαίρου:
Μετά το έγκλημα της Λαμπεντούζα, άλλο ένα φρικιαστικό περιστατικό ήρθε να προστεθεί στην αλυσίδα των γεγονότων, τα οποία αποτελούν στίγμα για τον πολιτισμό των ευρωπαϊκών κρατών. Ορισμένα από αυτά τα κράτη, που κυριαρχούν στη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιμετωπίζουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σαν ανθρώπινα σκουπίδια, τα οποία ακουμπούν στην πόρτα του γείτονα.
Αρνούνται να μοιραστούν ένα πρόβλημα που είναι κοινό και επιπλέον, με τα αιματηρά μέτρα που επιβάλλουν, στερούν, για παράδειγμα, από το λιμεναρχείο Λευκάδας ακόμη και τη βενζίνη για να κινηθεί. Αν μπορούσε να το κάνει, ίσως και να σώζονταν οι ανθρώπινες ζωές των Σύριων και Παλαιστινίων, μεταξύ των οποίων και παιδιά, που αναζητούσαν καταφύγιο ελπίδας στην Ιταλία.
Είναι καιρός η ελληνική κυβέρνηση, αντί να χρησιμοποιεί ένα τεράστιο ζήτημα για πολιτικές σκοπιμότητες, να κινηθεί μαζί με άλλες χώρες του Νότου, ώστε να φέρουν το θέμα στην κορυφή μιας κατεπείγουσας ατζέντας, οδηγώντας τους κυρίαρχους του Βορρά ενώπιον των εγκληματικών ευθυνών τους και ζητώντας μέτρα για την αντιμετώπισή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου