Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΝΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης προωθούν ένα εργαλείο επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και πληροφόρησης των νέων Ευρωπαίων πολιτών, την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων.

Την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων μπορούν να έχουν όλοι οι νέοι, ηλικίας 13 - 30 ετών. Ισχύει για ένα χρόνο, στοιχίζει 10 ευρώ και μπορούν να την ανανεώνουν κάθε χρόνο μέχρι να κλείσουν τα 30. Πρόκειται για εκπτωτική και όχι πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Οι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων απολαμβάνουν ειδικά προνόμια και αγαθά τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε 37 χώρες του εξωτερικού και έχουν ειδική έκπτωση σε προϊόντα, και υπηρεσίες όπως:
  • Πολιτισμός: κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες.
  • Καταστήματα: ρούχων, οπτικά, κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής, γυμναστήρια, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, ποδήλατα, είδη σπιτιού/δώρων.
  • Διασκέδαση/Φαγητό: εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, club.
  • Εκπαίδευση: φροντιστήρια ξένων γλωσσών, σεμινάρια πληροφορικής.
  • Τουρισμός: ταξιδιωτικά πρακτορεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping, ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Όσοι νέοι επιθυμούν να αποκτήσουν την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων και όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να ενταχτούν στο δίκτυο συνεργαζομένων επιχειρήσεων μπορούν να λάβουν πληροφορίες από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (26310-55386 κα Κωνσταντακοπούλου και κα Αγγέλη) και στην ιστοσελίδα www.europeanyouthcard.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου