Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Δελτίου τύπου του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ 45 – (30200) – ΤΗΛ. 26310-22281 – (FAX 26310-25251)
Αναγνωρίστηκε με την υπ’ αριθ. 346/1955 απόφαση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου

                                                                                                  Μεσολόγγι 4/11/2013
ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποιήθηκε στις 2/11/2013 το 22ο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Κ. Το 22ο συνέδριο έλαβε χώρα σε μια εποχή που ο κόσμος της εργασίας, μετά από τρία χρόνια μνημονίων, δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση που έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.
Στο συνέδριο παραβρέθηκαν οι παρακάτω: ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης (Β΄ Αθήνας) και Μαρία Τριανταφύλλου (Αιτωλ/νίας), ο Αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Δημήτρης Κοταντάκης, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Βλάσης Σφυρής, ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Ναυπακτίας – Δωρίδας Μένιος Χάρος, ο εκπρόσωπος του Ε.Κ. Αγρινίου Γ. Ντουντούμης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Γ. Ατσαλάκης, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου Β. Σπυρόπουλος, ο εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου Άρης Τριβλής, ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Μεσολογγίου Πάνος Μπαλαρής, η εκπρόσωπος του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ευδοξία Παρασκευά, ο εκπρόσωπος του Νομ. Τμήματος ΑΔΕΔΥ Κ. Κούστας, η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Αλυκές Γ. Γερολυμάτου, εκπρόσωπος του Συλλόγου εργαζομένων Αλβανών μεταναστών και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσολογγίου Δημ. Τσάμης.
Το 22ο Συνέδριο ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα:
Σε τοπικό επίπεδο
Ø   Η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων και ιδιαίτερα η ολοκλήρωση εργασιών της Ιόνιας Οδού. Ταυτόχρονα απαιτείται ενεργοποίηση των αρμοδίων ελεγκτικών υπηρεσιών για πρόληψη και αποφυγή των εργατικών ατυχημάτων.
Ø   Το Πλατυγιάλι Αστακού να χαρακτηρισθεί ως «Λιμάνι Εθνικής Σημασίας» και να περάσει στην ιδιοκτησία του κράτους και της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ø   Στην παραπάνω κατεύθυνση η υλοποίηση του έργου της σύνδεσης Πλατυγιαλίου με την Ιόνια Οδό, αποτελεί κομβικής σημασίας έργο για την εξυπηρέτηση των διεθνών και διευρωπαϊκών μεταφορών. Η θέση μας παραμένει για Εμπορικό Λιμάνι Εθνικής Εμβέλειας.
Ø   Παραχώρηση όλων των ανενεργών εκτάσεων του Δημοσίου στην Τ.Α. και όχι σε ιδιώτες αντί πινακίου φακής. Ιδιαίτερη αναφορά εδώ γίνεται στις Αλυκές Μεσολογγίου, την περιουσία της Κτηματικής και τις εκτάσεις διαχώρισης και εκμετάλλευσης του Λιμενικού Ταμείου.
Ø   Η Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού αποτελεί φυσικό παραγωγικό και περιβαλλοντικό πλούτο. Αυτός ο πλούτος πρέπει να διατεθεί στους παραγωγικούς, περιβαλλοντικούς και αναπτυξιακούς φορείς και περιοχής.
Ø   Ενιαία μελέτη ανάπλασης – αξιοποίησης του χώρου της Μαρίνας και του Λιμένα Μεσολογγίου. Στην παραπάνω κατεύθυνση μπορούν να ενεργοποιηθούν όχι μόνο οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας αλλά και κάθε είδους συλλογικότητες και πρωτοβουλίες ομάδων της περιοχής.
Ø   Στοχευμένες δράσεις που θα στηρίζονται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μέσα από ευρωπαϊκά και περιφερειακά προγράμματα. Πλήρης δημοσιότητα και ενημέρωση για τους εν δυνάμει δικαιούχους.
Ø   Εναλλακτικές μορφές τουριστικής αξιοποίησης του ορεινού όγκου και του ευρύτερου οικοσυστήματος, που θα δώσει εναλλακτική διέξοδο και προοπτικές στην οικονομική ανάπτυξη.
Ø   Συμπαράσταση στον αγώνα των φορέων της Αιτωλ/νίας κατά της εκτροπής του Αχελώου.
Ø   Απόλυτη στήριξη σε πρωτοβουλίες και δράσεις που στόχο θα έχουν την διεκδίκηση του αυτονόητου: Επιστροφή όλων των υπηρεσιών, δομών, σχολών που καταργήθηκαν με τα μνημόνια.
Ø   Πλήρης εκσυγχρονισμός και ανασυγκρότηση ΓΟΕΒ Αχελώου με διάθεση γενναίων πιστώσεων από το ΕΣΠΑ, ώστε να συνεχισθεί απρόσκοπτα η λειτουργία του.
Ø   Κατασκευή νέων εργατικών κατοικιών σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό και Αστακό καθώς και κτιρίου ΙΚΑ στο Μεσολόγγι.
Ø   Αναβάθμιση, στελέχωση και στήριξη των δομών στον ΟΑΕΔ Μεσολογγίου.
Ø   Πλήρης κάλυψη θέσεων γιατρών στα ιατρεία του ΙΚΑ, διότι μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν έχουν άλλες αντοχές.
Ø   Αναβάθμιση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου. Σταθερή στάση απέναντι στις πολιτικές κατάργησής του και υποβάθμισης σε Κ. Υγείας αστικού τύπου. Πρέπει να είμαστε ανυποχώρητοι στον τομέα αυτό και χωρίς εκπτώσεις!
Ø   Το ΤΕΙ να αποτελέσει ξανά δυναμικό πόλο επιστημονικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής. Στην παραπάνω κατεύθυνση απαιτείται κινητοποίηση για επαναλειτουργία και αναβάθμιση των καταργηθέντων τμημάτων από το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».
Ø   Εναλλακτικός τουρισμός – πολιτισμός – περιβάλλον, μπορεί να αποτελεί το τρίπτυχο, πάνω στο οποίο θα οικοδομηθεί μια νέα αρχή για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.
Ø   Τέλος άμεσης προτεραιότητας είναι η επαναλειτουργία του γραφείου του ΟΕΚ στο Μεσολόγγι, διότι ο Οργανισμός αυτός ήταν ψυχή και τροφοδότης των κοινωνικών παροχών των εργαζομένων που καταπατήθηκαν και καταργήθηκαν με τα μνημόνια.
Επίσης ομόφωνα ψηφίσθηκαν δύο (2) ψηφίσματα για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και την συμπαράσταση στον αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές της Χαλκιδικής.
Παράλληλα ψηφίσθηκε ο οικονομικός, διοικητικός απολογισμός, το πρόγραμμα δράσης και ο προϋπολογισμός για την επόμενη τριετία.
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Κυριακή 10/11/2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Κ. από ώρα 09:00 – 13:00 μετά από σχετική απόφαση της εφορευτικής επιτροπής.    
Από την Διοίκηση του
Ε.Κ. Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου