Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

θεατρικό ταξίδι από την Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου "Το Αιτωλικό"


H Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου "Το Αιτωλικό", πραγματοποίησε ένα θεατρικό ταξίδι στις 27 Οκτωβρίου στη Σαλαμίνα, έχοντας προκριθεί μαζί με άλλες πέντε θεατρικές Ομάδες, για να παρουσιάσει την καλοκαιρινή της παράσταση "Στάχτη στα Μάτια" του Ευγένιου Λαμπίς, σε σκηνοθεσία της Διονυσίας Ολιβώτου.

Συμμετείχε λοιπόν στον 29ο Διαγωνιστικό Θεατρικό Φεστιβάλ "Μπόγρεια", στα πλαίσια του Πολιτιστικού Οκτώβρη Σαλαμίνας 2013, που διοργάνωσε το "Καφενείο των Ιδεών" και ο Δήμος Σαλαμίνας με την ευγενική χορηγία της UNESCO - Πειραιώς και νήσων.  Η παράσταση δόθηκε στο Θέατρο "Δημήτρης Μπόγρης" στο υπέροχο κτίριο του Δημαρχείου Σαλαμίνας.


Η Θεατρική μας Ομάδα, δίνοντας μιαν υπέροχη παράσταση, απέσπασε πέντε από τα δώδεκα βραβεία:
Σκηνοθεσίας - Διονυσία Ολιβώτου
 Α' Γυναικείου ρόλου - Mαρία Τσιρογιάννη
 Β' Ανδρικού ρόλου - Γρηγόρης Στράτης
 Χαρακτηριστικού Ρόλου (καρατερίστα) - Ντόρα Χαραλάμπους
 Μακιγιάζ - Αρετή Τσορβατζή, Αστέρω Περγαντή.


Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα μέλη της Θεατρικής μας Ομάδας και ιδιαίτερα στην Σκηνοθέτη μας Διονυσία Ολιβώτου, που συμμετείχαν με την φλόγα του ερασιτέχνη, σε ένα κουραστικό αλλά τόσο μοναδικό και αποδοτικό σε όλους τους τομείς του, θεατρικό ταξίδι! Το σημαντικότερο είναι ότι περάσαμε υπέροχα! Τα βραβεία δεν είναι το παν αλλά αποτελούν μια επιπλέον ηθική ικανοποίηση που συμπληρώνει την αρχική που είναι η θερμή ανταπόκριση του κοινού.


Σημειώνουμε μερικά από τα σχόλια του κ. Ντίνου Κουμπάτη, σκηνοθέτη - συγγραφέα και Πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ.
"Ευθυμία χθες βράδυ στον Πολιτιστικό Οκτώβρη 2013 στη Σαλαμίνα! Η Θεατρική Ομάδα του Αιτωλικού, μας προσέφερε μία πολύ ωραία βραδιά με σπιρτόζικο χιούμορ στην κωμωδία του Ευγενίου Λαμπίς "Στάχτη στα μάτια"! Οι ιδιαίτερα ταλαντούχοι ηθοποιοί κράτησαν στην διαπασών το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο γέλασε και χειροκρότησε με την καρδιά του. Ευρηματική και η σκηνοθεσία της επίσης ταλαντούχου Διονυσίας Ολιβώτου, έτσι ώστε η παράσταση να διακρίνεται ανάμεσα στις υπόλοιπες του Φεστιβάλ "Μπόγρεια 2013"..... Η παράσταση άρχισε από την πλατεία, καθώς οι ηθοποιοί του θιάσου υποδέχονταν τους θεατές με ενδύματα εποχής και τους προσκαλούσαν σε χορό για να τους οδηγήσουν έτσι, και στο ρυθμό του βαλς, στις θέσεις τους......"


Ευχαριστούμε  πρωτίστως το υπέροχο κοινό της Σαλαμίνας που μας έδωσε αυτή τη θετική θεατρική ενέργεια και φυσικά τους διοργανωτές του Φεστιβάλ για την πρόσκληση και τη φιλοξενία τους. Ευχόμαστε να ξανασυναντηθούμε και να περάσουμε μαζί για ακόμα μία φορά τόσο όμορφες στιγμές. Τέλος, θα θέλαμε να συγχαρούμε και τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και να τους ευχηθούμε καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνουν.

Η  "Στάχτη στα Μάτια" βεβαία δε τελειώνει τα ταξίδια της εδώ. Άλλη μια παράσταση θα δοθεί στις 23 Νοεμβρίου, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, για την οικονομική ενίσχυση της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας & Αποκατάστασης Ανάπηρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ - Παράρτημα Αγρινίου) - http://www.elepap.gr 

Όλοι μπορούν να δείξουν την αγάπη τους σ’ ένα παιδί με αναπηρία και να το βοηθήσουν να κάνει ένα ακόμα βήμα ζωής. Σας περιμένουμε λοιπόν να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτά τα παιδιά.
Γενική Είσοδος 4€. Ώρα 8.00 μ.μ.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Φεστιβάλ ειναι:
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2013 ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 29ΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΜΠΟΓΡΕΙΑ 2013»

Α΄ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ - Μαρία Τσιρογιάννη, Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού,  «Στάχτη στα μάτια»
Β΄ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ - Ελένη Κούρου, Κουΐντες Θεάτρου, «Ο καλός κύριος γείτονας»
Α΄ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ - Γιάννης Ευαγγέλου, Ποιητικό Θέατρο, «Το τραγούδι του Ρολάνδου»
Β΄ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ - Γρηγόρης Στράτης, Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού, «Στάχτη στα μάτια»
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ -Ντόρα Χαραλάμπους, Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού, «Στάχτη στα μάτια»
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ - Διονυσία Ολιβώτου, Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού, «Στάχτη στα μάτια»
ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ -Γιώργος Καράγιωργας, Θέατρο Δρόμου, «Ποιός ήταν ο Αλκιβιάδης»
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ - Νίκος Καράγιωργας, Θέατρο Δρόμου, «Ποιός ήταν ο Αλκιβιάδης»
ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ -  Μαρίνα Τρούλου, Ποιητικό Θέατρο, «Το τραγούδι του Ρολάνδου»
ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ - Κώστας Πέτρου, Κουΐντες Θεάτρου, «Ο καλός κύριος γείτονας»
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ - Μυρσίνη Κούβαρη, Ποιητικό Θέατρο,  «Το τραγούδι του Ρολάνδου»
ΦΩΤΙΣΜΟΥ
ΗΧΩΝ
ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΦΦΕ
ΜΑΚΙΓΙΑΖ - Αρετή Τζοβαρτζή,Αστέρω Περγαντή,  Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού, «Στάχτη στα μάτια»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου