Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Εκδηλώσεις της 2ης Θεατρικής Συνάντησης Ερασιτεχνικών Ομάδων

"ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΨΕΙΣ" 17-28 Ιουλίου Αιτωλικό 2013 http://theatropsis.weebly.com/
Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013 ώρα 9.15 μ.μ. - "Η Τελετή", κωμωδία του Παύλου Μάτεση, από τη Θεατρική Ομάδα του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου
Για το έργο
"Η Τελετή" είναι μια Μαύρη κωμωδία, που επιτίθεται στο μικροαστό Έλληνα και τον αναγκάζει να δεί το άδειο πρόσωπό του.
Διογκώνει, μεγεθύνει, τερατοποιεί, η φτάνει μέχρι την καρικατούρα, γιά να σατιρίσει τη γελοιότητα του καθωσπρεπισμού, την ψεύτικη βιτρίνα της κοινωνικής αποδοχής. Είναι ένα έργο που διατηρεί τη φρεσκάδα και την επικαιρότητά του, ειδικά σήμερα την εποχή της εικόνας, της διαφήμισης, του δήθεν, του νεοπλουτισμού και του κίτς. Σ ένα τέτοιο περιβάλλον νεόπλουτων ξετυλίγεται η πλοκή του έργου κατά την προετοιμασία μιας "τελετής", αφού ακόμα και η λέξη κηδεία η πιο πολύ η λέξεις αυτοκτονία και αυτόχειρας, έχουν εξορκιστεί από το λεξιλόγιο των παριστάμενων, λόγω της κοινωνικής τους θέσης (τι θα πει ο κόσμος)!! Ούτε ο νεοπλουτισμός, ούτε η κατινιά των χαρακτήρων του έργου είναι εξωπραγματικά, αφού καθημερινά υπάρχουν δίπλα μας, αλλά και μέσα μας.
"Η τελετή" του Μάτεσι μέσα από το γέλιο με το στοιχείο της κωμωδίας, μας βοηθάει ν' αποδεχτούμε και να διακρίνουμε την υποκρισία γύρο μας.
Δίκαια το έργο αυτό κατέκτησε το 1966 το Κρατικό βραβείο θεάτρου.
Συντελεστές:
ΜΑΙΤΡ:Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος
ΜΑΡΙΑ: Ηρώ Φίλη
ΜΑΙΡΗ: Μαρία Λιόντου
ΟΛΓΑ: Μαρία Τσόλκα
ΚΙΚΗ: Ιφιγένεια Σαββοπούλου
ΕΛΕΝΗ: Χρύσα Μουσέ
ΧΡΥΣΑΝΘΗ: Χριστίνα Ψυχογιού
ΑΝΤΙΓΟΝΗ: Ειρήνη Τσέλιου
ΟΔΕΤΤΗ: Βίκυ Γεωμπρέ
ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ: Χρήστος Γκουρνέλος
ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΓΙΑ ΣΠΥΡΕΛΗ
ΣΚΗΝΙΚΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΤΡΕΧΑΣ
Για την ομάδα
Το ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Αγρινίου ιδρύθηκε το 1999, με σκοπό την διατήρηση, διάδοση και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Είναι ένας Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που προσφέρει τα δέοντα στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης του Αγρινίου διατηρώντας στο ενεργητικό του τμήματα Παραδοσιακού Χορού , Παραδοσιακού Τραγουδιού και φωτογραφική ομάδα ART8, Θέλοντας να διευρύνει τις δραστηριότητές του ξεκίνησε στις αρχές του 2013 μια προσπάθεια προσέγγισης της θεατρικής τέχνης με τη δημιουργία της Θεατρικής Ομάδας.
Μέσα στους στόχους της λειτουργίας της Θεατρικής Ομάδας, δεν είναι μόνο η εκάστοτε θεατρική παράσταση, αλλά κυρίως η μύηση των μελών της στην τέχνη του θεάτρου γενικότερα με θεωρητικά και τεχνικά μαθήματα. Επίσης μέσα από τα θεατρικά κείμενα βλέπει κανείς πως αντανακλώνται οι κοινωνικές καταστάσεις και οι πραγματικές ανθρώπινες συμπεριφορές,

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου