Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου δεν συζητά το άνοιγμα καμίας Κυριακής

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ


Η ανακοίνωση του Υπουργείου, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των φορέων του εμπορικού κόσμου, να επιτρέψει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων μέχρι 250 τ.μ. όλες τις Κυριακές άνευ σοβαρών προϋποθέσεων, αποτελεί «τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι» της υπομονής των μικρομεσαίων εμπόρων. 
Η απόφαση αυτή θα αφανίσει τη μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί ζωντανή μέσα στην κρίση. Η λειτουργία των καταστημάτων για 52 Κυριακές όχι μόνο δεν θα συμβάλει στην αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων, αλλά θα διογκώσει το ετήσιο λειτουργικό και μισθολογικό κόστος των εμπορικών επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, τα ήδη αυξημένα ποσοστά ανεργίας, θα εκτιναχθούν, καθώς το εμπόριο αποτελεί τον κύριο πυλώνα απασχόλησης της Ελληνικής οικονομίας.
            Το νομικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς δεν αλλάζει με ανακοινώσεις και σχέδια νόμων που εξυπηρετούν τους λίγους. Είναι αδιανόητο να ανακινείται θέμα λειτουργίας των καταστημάτων Κυριακές, όταν σε περίοδο ύφεσης η φορολογία εξοντώνει τις επιχειρήσεις και οδηγεί ολοένα σε περισσότερα λουκέτα. Τέτοιες εμμονές σε μέτρα που στόχο έχουν να καταργήσουν τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να εγκαθιδρύσουν τα μεγάλα Εμπορικά Κέντρα στις αγορές, είναι ανεπίτρεπτες. Οι κυβερνώντες και οι υπόλοιποι βουλευτές με αυτές τις αποφάσεις θα πρέπει να είναι έτοιμοι για τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες των επιλογών τους.
Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου δεν συζητά το άνοιγμα καμίας Κυριακής του έτους, πέραν της ισχύουσας νομοθεσίας και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου, τον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπάκτου και τη Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας θα αντιδράσει έντονα προκειμένου να μην ψηφιστεί το σχέδιο νόμου που στόχο έχει να αφανίσει τη μικρομεσαία επιχείρηση.


Υ.Γ.: Καλούμε τους συναδέλφους να αντιδράσουν και αυτοί στο ψήφισμα του νόμου αυτού αποστέλλοντας ατομικά επιστολές διαμαρτυρίας στους βουλευτές του νομού μας.

Γιώργος Βαρεμένος                        gvaremenos@gmail.com
Νίκος Μωραΐτης                             kke@parliament.gr
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης     k.mparmparousis@parliament.gr
Κώστας καραγκούνης                     kkaragounis@gmail.com
Μαρία Τριανταφύλλου                    m.triantaf@parliament.gr
Μάριος Σαλμάς                                msalmas@otenet.gr
Νίκη Φούντα                                    niki.founta.office@gmail.com
Θάνος Μωραΐτης                              thanos@moraitisthanos.gr

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ                            ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου