Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Δήλωση Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη για την ποινική δίωξη.

Πληροφορήθηκα ότι επιχειρείται η άσκηση ποινικής δίωξης και σχηματίζεται η σχετική δικογραφία σε βάρος μου, καθώς και εναντίον 25 περίπου συμπατριωτών μου, ανάμεσα τους αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και απλοί πολίτες, για τα γνωστά επεισόδια που προκλήθηκαν εξ αιτίας της αλαζονικής και προκλητικής στάσης του κου Σαλμά.
Η κατηγορίες με τις οποίες επιχειρείται η δίωξη μας, είναι εκείνες «της διατάραξης κοινής ειρήνης», «αντίστασης κατά της αρχής» και άλλων συναφών κατηγοριών που συνήθως επισυνάπτονται εκ μέρους των αστυνομικών αρχών σε ανάλογες περιπτώσεις επεισοδίων. Όσον αφορά  αυτή «της διατάραξης κοινής ειρήνης», δηλώνω πως η μοναδική δύναμη που πραγματικά διασάλευσε την «κοινωνική ειρήνη» στην πόλη μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν η κυβέρνηση και  οι κυβερνητικοί βουλευτές όπως ο κος Σαλμάς, που αποφάσισαν να κλείσουν το 3ο καλύτερο ΤΕΙ της χώρας. Εμείς αγωνιζόμασταν για το δίκαιο, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο και δημοτικό συμφέρον.   
Όσον αφορά την κατηγορία της «αντίστασης κατά της αρχής», πρόκειται για επινόηση αίσχιστου είδους, αφού δεχθήκαμε άφθονα δακρυγόνα και ξύλο από τις αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να μην προσεγγίσουμε ειρηνικά το χώρο της κομματικής συγκέντρωσης του κου Σαλμά.
Καλώ όσους πολιτικά μεθοδεύουν αυτή την ποινική δίωξη σε βάρος μας, ώστε να σπείρουν τον εκφοβισμό και να καταστείλουν το δημοκρατικό και αγωνιστικό φρόνημα του Μεσολογγίτικου λαού, να σταματήσουν τώρα γιατί επιτυγχάνουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Μας εξοργίζουν και μας κάνουν πιο δυνατούς.
Ματαιοπονούν. Θα συνεχίσουμε ενωμένοι να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα μας και το συμφέρον της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου