Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Δήλωση Π.Παπαδόπουλου για τις αλλαγές στην Λιμενική Επιτροπή Αιτωλ/νίας


ΔΗΛΩΣΗ
ΑΠΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΔΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΩ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε σήμερα 4-7-2013 η θεσμική και πολιτική εκτροπή, που σκοπό είχε την εκπαραθύρωσή μου – ως νομίμου αιρετού Προέδρου – της Λιμενικής Επιτροπής Αιτωλ/νίας μέχρι 31-12-2014, μετά από “συντονισμένες” ενέργειες του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων κ. Αγγελάκα και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, το οποίο μέσα σε ένα μήνα άλλαξε αναιτιολόγητα θέση, η οποία βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με το νόμο που διέπει τη λειτουργία των Λιμενικών Ταμείων και απαγορεύει ρητά την αντικατάσταση Προέδρου – μεσούσης της τριετούς θητείας του – παρά μόνο όταν υπάρχει πλήρης ανασυγκρότηση της Λιμενικής Επιτροπής και το ζητήσουν τα 2/3 των μελών της, ήτοι έξι (6) μέλη. Σε κάθε περίπτωση η παραπάνω διαδικασία είναι κατά πάσα βεβαιότητα έωλη, πραξικοπηματική και νομικά διάτρητη. Παρά ταύτα έχω να επισημάνω τα εξής:
1)            Αποδεικνύεται περίτρανα οκτώ (8) μήνες και πλέον τώρα, ότι το πρόβλημα κάποιων δεν ήταν η δυσλειτουργία της Λιμενικής Επιτροπής Αιτωλ/νίας, αλλά η τοποθέτηση, ο ρόλος και ο τρόπος λειτουργίας του Προέδρου της (ανοικτές διαδικασίες, διαφάνεια παντού, ξεμπλοκάρισμα των πάσης φύσεως θεμάτων, ανάδειξη νέων κ.λπ.).
2)            Προξενεί εντύπωση και κατάπληξη η εμμονή ορισμένων για το ξήλωμα της Λιμενικής Επιτροπής Αιτωλ/νίας, τη στιγμή κατά την οποία σε πολλά ζητήματα της καθ’ ύλην δικής τους αρμοδιότητας, έχουν αποτύχει και είναι ανεπαρκείς. Το μέλλον και τα πραγματικά γεγονότα θα δείξουν την τελική τους στόχευση.
3)            Η συντελεσθείσα παρέμβαση καταργεί κάθε έννοια κράτους δικαίου και σεβασμού της συλλογικής λειτουργίας των θεσμικών οργάνων. Αν κάποιοι δεν σέβονται τους θεσμούς και τις νόμιμες διαδικασίες εκ της θέσεώς τους, αυτό θα κριθεί από τους πολίτες, την ιστορία και την δικαιοσύνη.
4)            Η περιπέτεια επανεκκίνησης που μπαίνει η Λιμενική Επιτροπή Αιτωλ/νίας θα έχει σοβαρές συνέπειες στην όλη αναπτυξιακή διαδικασία των λιμένων της περιοχής και των πάσης φύσεως εκκρεμοτήτων που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα. Προφανώς όμως αυτό δεν τους ενδιαφέρει και δίνουν, ιδιαίτερα στο Μεσολόγγι, την χαριστική βολή και σ’ αυτό τον τομέα δραστηριότητας.
5)            Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου που προκύπτει από τις ισχύουσες νομικές διατάξεις.
Στη βάση των παραπάνω δηλώνω ότι αποχωρώ και δε νομιμοποιώ με κανένα τρόπο την σημερινή διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου, διότι αυτή είναι αυθαίρετη και παράνομη.
Σε κάθε περίπτωση δηλώνω ότι παραμένω μέλος της Λιμενικής Επιτροπής Αιτωλ/νίας, ως εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου και ότι θα συμβάλλω, όταν και όποτε μου ζητηθεί, στην όποια επίλυση ή προώθηση των θεμάτων αρμοδιότητάς της.
Πάνος Παπαδόπουλος      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου