Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ Α’ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας φανερώνουν ότι δεν έχει μπει μόνο ο εκπαιδευτικός ως μονάδα στο στόχαστρο των κυβερνώντων αλλά συνολικά το σύστημα της παρεχόμενης εκπαίδευσης της πατρίδας μας!
Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζει με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς να σπέρνει ανέμους και είναι βέβαιο ότι θα θερίσει θύελλες.
Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, όχι μόνο στο χώρο της Εκπαίδευσης αλλά και σε άλλους εργασιακούς χώρους, κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται εργασιακά ασφαλής στο εφιαλτικό περιβάλλον που στήνεται.
Ειδικότερα οι εκπαιδευτικοί ήταν εξαρχής ένας από τους στόχους.
Ως παράταξη, είχαμε τονίσει επανειλημμένως ότι η ακολουθούμενη πολιτική οδηγεί στην εξαθλίωση τους εκπαιδευτικούς και στην κατάρρευση του ελληνικού σχολείου όπως το ξέραμε.
Το σύστημα, όμως, τοποθετούσε έντεχνα ολόκληρο τον κλάδο απέναντι στην κοινωνία η οποία δεν συνειδητοποιούσε το δίκιο των αιτημάτων μας.
Όμως, με την πρόσφατη απόφαση να καταργηθούν 52 ειδικότητες αιχμής για επαγγελματική αποκατάσταση, είναι πλέον φανερό ότι πέρα από τους 2500 εκπαιδευτικούς που οδηγούνται στην διαθεσιμότητα και τελικά την απόλυση, στο στόχαστρο μπαίνει και αυτή η ίδια η κοινωνία.
Η πρωτοφανής ουσιαστική κατάργηση της Δωρεάν Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης, προφανώς δεν θα οδηγήσει στη βελτίωση της παρεχόμενης Παιδείας αλλά θα έχει σύντομα ορατά και δυσμενή αποτελέσματα.
Είναι γνωστό το σπουδαίο έργο που επιτελούν οι ΕΠΑΣ και τα ΕΠΑΛ ειδικότερα της περιοχής μας, με συνεχείς εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις και βραβεύσεις. Αυτό το έργο πρέπει να ενισχυθεί και να συνεχιστεί και όχι να τορπιλιστεί!
Δυστυχώς η γνώση οδηγείται να γίνει προνόμιο των λίγων εχόντων αφού η μέση ελληνική οικογένεια δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα δίδακτρα ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων που θα παρέχουν πλέον τη συγκεκριμένη εκπαίδευση…
Και φυσικά, μέσα στο καλοκαίρι θα δημοσιευθεί το Νέο Λύκειο και το νέο Τεχνολογικό Λύκειο όπως το οραματίστηκαν κάποιοι, χωρίς διάλογο με τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του για το τι μας ξημερώνει!

Η παράταξη μας έχει αποδείξει ότι μοναδικό μέλημά της είναι η υπεράσπιση των δικαίων του κλάδου και μόνο. Είμαστε σταθερά στην πρώτη γραμμή των επάλξεων μαζί με τους σκεπτόμενους συναδέλφους παλεύοντας για την αξιοπρέπειά μας και για το δίκιο των αιτημάτων μας.
Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών (ΔΑΚΕ) Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει την απόλυτη αντίθεση της με την ακολουθούμενη πολιτική, ειδικά στο χώρο της Εκπαίδευσης.
Αντιστεκόμαστε έμπρακτα  στην κατάργηση των 52 ειδικοτήτων  στις διαθεσιμότητες που διαλύουν τις ζωές των συναδέλφων σε οποιαδήποτε μετακίνηση ή μετάταξη πλεοναζόντων εκπαιδευτικών χωρίς τη συναίνεσή τους σε όλες τις αλλαγές που θα διαλύσουν την παρεχόμενη εκπαίδευση στο βωμό της μείωσης των δαπανών και της επίτευξης μνημονιακών στόχων!
Απαιτούμε  την άμεση απόσυρση των σχετικών διατάξεων και του σχετικού νομοσχεδίου.
Καλούμε τους πολίτες να είναι δίπλα μας σε διαρκή αγώνα ενάντια στις πολιτικές απαξίωσης της παρεχόμενης εκπαίδευσης  τους Δήμους της περιοχής μας να εκδώσουν ψηφίσματα διαμαρτυρίας για την απαξίωση των σχολείων μας και συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα μας  τους τοπικούς βουλευτές να καταψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των συναδέλφων μας και μόνο.
Μοναδική μας σκοπιμότητα είναι η υπεράσπιση των δικαίων του κλάδου
 Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών (ΔΑΚΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου