Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική δράση στο παλιό νοσοκομείο Χατζηκώστα.






Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησαν την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, εθελοντική δράση στο χώρο του παλιού Νοσοκομείου Χατζηκώστα με σκοπό τον εξωραϊσμό του χώρου. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν εργασίες απομάκρυνσης φερτών υλικών, κοπή χόρτων, φύτευση δενδρυλλίων, εγκατάσταση φωτισμού και καθαρισμό εξωτερικών χώρων.
 
  Τους εθελοντές συνέδραμαν οι υπηρεσίες του Δήμου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου και η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (ΕΟΕΔ).

        Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε: Με τη σημερινή δράση αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι με τη συνεργασία μπορούν να γίνουν πολλά. Η εικόνα του παλιού νοσοκομείου είναι πολύ καλύτερη, αλλά χρειάζονται να γίνουν πολλά ακόμα για να είναι αυτά που του αρμόζει. Περιμένουμε από το υπουργείο να ανταποκριθεί και να πρόβει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το κτίριο του παλιού Νοσοκομείου οχι μόνο να μην καταρρεύσει άλλα και να δωθεί στη κοινωνία με κάποια απο τις χρήσεις που έχουμε προτείνει. Άμεσα πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα της επισκευής της στέγης. Απο την πλευρά μας έχει δοθεί μελέτη επισκευής της στέγης στο γραφείο του Υπουργού Υγείας. Αναμένουμε τη χρηματοδότηση απο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για να γίνει το πρώτο αναγκαίο βήμα για να σωθεί το κτίριο. Καλούμε τους φορείς της πόλης να συνδράμουν με ενέργειες τους, ώστε το αίτημα μας να γίνει άμεσα δεκτό ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου