Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Με τους εργαζόμενους της RIGIBS στο Αιτωλικό ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης

Συνάντηση στο χώρο του εργοστασίου της Rigips του ομίλου Saint-Gobain, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης και ο Αντιδήμαρχος Παντελής Κάρατσολης μετά από πρόσκληση του Σωματείου Εργαζομένων .
        Η συνάντηση είχε ως σκοπό, την ενημέρωση της δημοτικής αρχής σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων του σωματείου με την διοίκηση της εταιρείας για θέματα που αφορούν την λειτουργία του εργοστασίου. Κατά τη συνάντηση, προτάθηκε απο τους εργαζόμενους στο Δήμαρχο να είναι παρών στη συνάντηση με τη διοίκηση, μιας και το λατομείο αποτελεί περιουσιακό του Δήμου, πρόταση που όμως η διοίκηση της εταιρείας αρνήθηκε.
        Με το πέρας της συνάντησης το σωματείο των εργαζομένων ενημέρωσε οτι η διοίκηση αποφάσισε την απόλυση 12 εργαζομένων το επόμενο δεκαπενθήμερο. Δηλαδή περίπου του 65% των εργατών στον τομέα της παραγωγής, λέγοντας μάλιστα ότι είναι το μόνο μέτρο για να προχωρήσει η παραγωγική δραστηριότητα το 2014. Ο εκπρόσωπος της διοίκησης αρνήθηκε να εξετάσει το μέτρο της μείωσης των μισθών των εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία κατά 40% προκειμένω να μην βρεθούν 12 οικογένειες στον δρόμο, απαντώντας μάλιστα προκλητικά ότι δεν είναι διατεθειμένος να μειώσει το μισθό του. Κατόπιν αυτών των εξελίξεων και των εκκρεμοτήτων σε θέματα ασφαλείας και υγιεινής εκ μέρους της εταιρείας απέναντι στους εργαζόμενους, το εργοστάσιο σήμερα Δευτέρα 20/1/2014 δεν λειτουργεί.
        Ο Δήμαρχος Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης μετά τις τελευταίες εξελίξεις δήλωσε : “Ο δήμος εδώ και ένα χρόνο έχει δείξει τις προθέσεις του απέναντι στην εταιρεία που εκμεταλλεύεται ένα φυσικό πόρο – περιουσία των δημοτών μας. Από 5/02/2013 έχουμε προσεγγίσει την εταιρεία και έχουμε προτείνει λύσεις που διασφαλίζουν τόσο τη συμφέρουσα λειτουργιά του εργοστάσιου, όσο και τις θέσεις εργασίας. Η αδιαλλαξία της εταιρείας και η αδικαιολόγητη συμπεριφορά της διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενους και τον τόπο μας, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Η προάσπιση των συμφερόντων του δήμου και των δημοτών μας είναι μονόδρομος και θα βρεθουμε αντιμέτωποι με όποιον τα πλήττει.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου