Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Πρόταση του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου για πραγματικό θαλάσσιο μέτωπο

Οι προτάσεις του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου , το reflex της Δημοτικής Αρχής Μεσολογγίου και η προκύπτουσα αισιοδοξία για το 2014.

Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου κατέθεσε προ πολλού  τα σχέδιά  του για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας και επιμένει με τεκμηριωμένες προτάσεις όσον αφορά τον Ναυταθλητισμό και το παραλιακό μέτωπο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου καθώς και την οικοτουριστική  αξιοποίηση του Αχελώου στην περιοχή των Οινιάδων δια του rafting. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτριος Κοταντάκης για αυτά τα ζητήματα απάντησε στον Ναυτικό Όμιλο επιβεβαιώνοντας και το ενδιαφέρον του Δημάρχου Παναγιώτη Κατσούλη. Συγκεκριμένα , διαβεβαίωσε εγγράφως τον Ναυτικό Όμιλο ότι έχει υποβληθεί πρόταση – μελέτη για την περαιτέρω αξιοποίηση του λιμανιού ( διάνοιξη διαύλου- υποδομές ).                                               
 Άμεσα δημοπρατείται η μελέτη του Ναυταθλητικού Κέντρου στην Τουρλίδα.
Έχει υποβληθεί αίτημα παραχώρησης του χώρου από την Κτηματική Υπηρεσία στον Δήμο όπου γίνετε η έκθεση τοπικών προϊόντων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Λιμένα.
Ο Δήμος προχωρά στην αναθεώρηση του Γ.Π.Σ της περιοχής του λιμανιού.
Όσον αφορά την πρόταση του Ναυτικού Ομίλου για το παραλιακό Μέτωπο ( δημοσιοποιείται η πρόταση του Ομίλου ) χαρακτηρίζεται από την Δημοτική Αρχή θετική, ο Δήμος θα προχωρήσει με την εξεύρεση ανάλογων κονδυλίων σε πλήρη μελέτη για το παραλιακό μέτωπο.
Οι απαντήσεις κρίνονται άκρως ικανοποιητικές και δημιουργούν συνθήκες βάσιμης αισιοδοξίας. Ο Ναυτικός Όμιλος επιμένει στην πρότασή του η οποία αποτελεί στρατηγικό έργο για την πόλη του Μεσολογγίου , για να πάψει η σύγχυση και να συνδεθεί η πόλη με την θάλασσά της.  





       ΝΑΥΤΙΚΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ Ι. Π.  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
               Κάνοε Καγιάκ , Ιστιοπλοΐα, Κολύμβηση, Αυτόνομη Κατάδυση.
                Μέλος των ΕΟΚ-Κ,ΚΟΕ,ΕΙΟ  Κωδικός Αθλητικής Αναγνώρισης  ΙΖ 29  www.nommes.gr


                                                                                            Αρ. Πρωτ.  55
                                                                                            Ημερ . 11/11/13




Πρόταση του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου για πραγματικό θαλάσσιο μέτωπο

Προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου  για το τεχνικό πρόγραμμα κ. Κοταντάκη Δημήτριο.

Κύριε Αντιδήμαρχε

Η Πόλις του Μεσολογγίου διαθέτει ένα θαυμάσιο παραλιακό μέτωπο αναξιοποίητο, θα μπορούσαμε να πούμε. Πρόκειται για το Μέτωπο στην Κλείσοβα από Ξενοδοχείο Θεοξένια  μέχρι το άλσος στα Ανατολικά της λιμνοθάλασσας. Το μέτωπο αυτό 3 χιλιομέτρων περίπου μπορεί να αποτελέσει την πολυπόθητη διέξοδο της πόλεως προς την θάλασσα. Μπορεί κάλλιστα να αναπλαστεί το ένα ρεύμα του δρόμου (το άλλο αρκεί ακόμα και για κυκλοφοριακή φόρτιση επιπέδου Los Angeles ) ώστε να δημιουργηθεί ένας θαυμάσιος χώρος στον οποίο μπορούν να συνυπάρξουν καλαίσθητα καταστήματα αναψυχής προς ενοικίαση από τον Δήμο, στέκια καλλιτεχνικής έκφρασης  με ανάλογες σκιάσεις πρασίνου, περίπτερα προώθησης τοπικών προϊόντων, με χώρους περιπάτου και ποδηλατοδρομίου. Στο θαλάσσιο αυτό χώρο είναι δυνατόν να αναπτυχθούν ανάλογες εγκαταστάσεις (απολύτως εναρμονισμένες με το περιβάλλον ) για κωπηλασία και ιστιοπλοΐα τριγώνου (κλειστής θαλάσσης). Η ανάπλαση αυτή θα αποτελέσει ένα θαυμάσιο χώρο αναψυχής με παρατήρηση πουλιών ( μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής ).
Τα λιμάνια  διέπονται από συγκεκριμένους κανονισμούς και έχουν συγκεκριμένους σκοπούς. Είναι αδύνατον να συνυπάρξει αναψυχή και εμπορική δραστηριότητα.


                            Με τιμή για το Δ.Σ του Ν.Ο.Μεσολογγίου


Ο Πρόεδρος                                    Ο Γ. Γραμματέας


Γιάννης Κανής                           Πάνος Κουρούκλης



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου