Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ο Γ.Βαρεμένος για την ανεργία στον ΟΑΣΕ

Το πρόβλημα της ανεργίας των νέων, που έχει φτάσει στο εφιαλτικό ποσοστό του 60%, έθεσε στη σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος.
Η Ευρώπη, πρόσθεσε, «πρέπει να αναζητήσει ένα δρόμο προς την ανάπτυξη προκειμένου να βρεθεί διέξοδος όχι μόνο για τη χώρα μου, αλλά για την Ευρωζώνη γενικότερα και την παγκόσμια οικονομία επίσης. Πρέπει να επιδιώξουμε μια συνολική λύση στην κρίση, αλλιώς το μέλλον είναι σκοτεινό, όχι μόνο για μας στον Νότο, αλλά για όλους. Αυτή είναι η αλήθεια. Τα υπόλοιπα είναι λόγια, λόγια, λόγια…».
Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του βουλευτή στη σύνοδο του ΟΑΣΕ που συνέρχεται στη Βιέννη, είναι το ακόλουθο:
Κυρίες και κύριοι,
Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι το 60% των νέων στη χώρα μου είναι άνεργοι. Ναι, καλά ακούσατε, το 60% !
Το ερώτημα που εγείρεται, επομένως, έχει να κάνει με το δικαίωμα των νέων ανθρώπων στη δουλειά -πράγμα που σημαίνει, το δικαίωμά τους στη ζωή. Σε μια αξιοπρεπή ζωή.
Αν πράγματι ανησυχούμε, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη συντριπτική πλειονότητα των νέων που είναι αποκλεισμένοι από την εργασία. Αυτό είναι ένα τραγικό πρόβλημα για τη νότια Ευρώπη σήμερα και, ίσως, και για τη βόρεια αύριο. Η οικονομική κρίση δεν είναι ελληνική, ούτε της νότιας Ευρώπης. Είναι κρίση ευρωπαϊκή, με παγκόσμιες προεκτάσεις.
Αν εμείς ήμασταν άνεργοι και παρακολουθούσαμε σ’ αυτή την αίθουσα κάποιους να συζητούν για μας, τι θα θέλαμε να ακούσουμε συγκεκριμένα; Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί.
Η πατρίδα μου βρίσκεται για πέμπτο συνεχή χρόνο σε ύφεση και βαδίζει ήδη στον έκτο. Πρόκειται για μια πραγματική καταστροφή. Αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν, μόνο στην περίπτωση των ΗΠΑ το 1929.
Η Ευρώπη πρέπει να αναζητήσει ένα δρόμο προς την ανάπτυξη προκειμένου να βρεθεί διέξοδος όχι μόνο για τη χώρα μου, αλλά για την Ευρωζώνη γενικότερα και την παγκόσμια οικονομία επίσης. Πρέπει να επιδιώξουμε μια συνολική λύση στην κρίση, αλλιώς το μέλλον είναι σκοτεινό όχι μόνο για μας στον Νότο, αλλά για όλους. Αυτή είναι η αλήθεια. Τα υπόλοιπα είναι λόγια, λόγια, λόγια…
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου