Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

                                                                                                                               Μεσολόγγι 7/2/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου μαζί με εκπροσώπους των σωματείων οικοδόμων Μεσολογγίου και Αιτωλικού πραγματοποίησαν σήμερα 7-2-2013 επίσκεψη στον χώρο του εργοστασίου Rigips παραγωγής γυψοσανίδων στο Αιτωλικό, όπου και συναντήθηκαν με την Διοίκηση του Σωματείου και τους εργαζόμενους. Να επισημάνουμε εδώ ότι η διοίκηση της εταιρείας αρνήθηκε να παραχωρήσει χώρο για συνάντηση στα γραφεία της – όπως όφειλε – και έτσι αυτή πραγματοποιήθηκε έξω από τις εγκαταστάσεις της.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι  εργοστάσιο ιδρύθηκε το 1974 και πρωτολειτούργησε με έλληνα εργοδότη, κατόπιν το 1998 εξαγοράσθηκε από τον όμιλο BPB και το 2006 από τον Όμιλο SAINTGOBAIN. Το 2006 δούλευαν 45 εργαζόμενοι και το τέλος του 2012, 26 εργαζόμενοι. Από το 2009 έως σήμερα έχουμε: απολύσεις εργαζομένων, θέσπιση εκ περιτροπής εργασίας, διαθεσιμότητα και μείωση 20% των μισθών των εργαζομένων!
Η ανησυχία των εργαζομένων για το μέλλον της δουλειάς τους, της επιχείρησης και των οικογενειών τους εντείνεται διότι:
Ø  Η διοίκηση της εταιρείας πιστή στις μνημονιακές πολιτικές στις εργασιακές σχέσεις, πιέζει, εκβιάζει και απειλεί ότι θα κλείσει το εργοστάσιο, εάν οι εργαζόμενοι δεν αποδεχθούν τους εξευτελιστικούς όρους εργασίας και μισθούς πείνας που προτείνει, με το πρόσχημα της οικονομικής εξυγίανσης.
Ø  Παρά τις προσπάθειες του σωματείου των εργαζομένων για εξεύρεση λύσης η εταιρεία προσφεύγει στην επιθεώρηση εργασίας για επιβολή μονομερούς εκ περιτροπής εργασίας (2 εβδομάδες κάθε μήνα για 9 μήνες) και 3 μήνες πλήρης απασχόλησης.

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου στην βάση των παραπάνω:
1.     Εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στον αγώνα του Σωματείου της Rigips, για το δικαίωμα στη δουλειά και για την προάσπιση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων.
2.     Καλεί την εταιρεία να σταματήσει τους κάθε είδους εκβιασμούς και μεθοδεύσεις, που σκοπό έχουν να γονατίσουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και να περάσουν τους εξευτελιστικούς όρους εργασιακού μεσαίωνα που επιθυμούν.
3.     Ζητά από την επιθεώρηση εργασίας να σταματήσει τις κάθε είδους μεθοδεύσεις της εταιρείας για επιβολή μονομερούς εκ περιτροπής εργασία ουσιαστικά για όλο το 2013.
4.     Δηλώνει ότι θα στηρίζει με κάθε τρόπο τον οποιονδήποτε αγώνα του Σωματίου σε νομικό επίπεδο.
      
Από την Διοίκηση
του Ε.Κ. Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου