Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ύστατος χαιρετισμός στον Ηλία Κότσαρη από τη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΥΣΤΑΤΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
Το να απευθύνεις τον ύστατο χαιρετισμό σε έναν συνάνθρωπό μας που φεύγει από τη ζωή μπορεί να αποτελεί στοιχειώδη “υποχρέωση” των πλέον κοντινών του ανθρώπων και φίλων. Το να απευθύνεις όμως τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον άνθρωπο, πολίτη του Μεσολογγίου, φίλο και συναγωνιστή μας Ηλία Κότσαρη – ο οποίος “έφυγε” πλήρης ημερών – έχει ιδιαίτερη ηθική, ανθρωπιστική και πολιτική σημασία.
Ο Ηλίας Κότσαρης, το ανήσυχο αυτό πνεύμα του Μεσολογγίου, ο αγωνιστής της Αριστεράς, ο πολιτικός εξόριστος στα χρόνια του εμφυλίου και της χούντας, δεν είναι πια κοντά μας. Ο εμπνευστής στην δεκαετία του ’60 των αγώνων για την απόκτηση όλων των ζωτικών χώρων και την ένταξή τους στην περιουσία του Δήμου, που και σήμερα αποτελούν στόχους της Πόλης, καθημερινά δικαιώνεται.
Ο άνθρωπος – Ηλίας Κότσαρης που στην καθημερινή του κοινωνική, προσωπική και επαγγελματική ζωή δίδασκε ήθος και ανθρωπισμό. Ο άνθρωπος – συμπολίτης Ηλίας Κότσαρης που ενέπνεε σεβασμό σε παλαιότερους και νεότερους. Το σύμβολο μιας κοινωνίας ανοικτής, δεκτικής και αλληλέγγυας. Αυτός ήταν ο Ηλίας Κότσαρης.
Εμείς οι σύντροφοι και συναγωνιστές του κρατάμε καλά την παρακαταθήκη του υποσχόμενοι ότι θα τη συνεχίσουμε.
Καλό σου ταξίδι σύντροφε και συναγωνιστή Ηλία, αιώνιε έφηβε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου